BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

Akademisyenler YÖK'ten açıklama bekliyor!

ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Başbakanlık'tan YÖK'e kadro kullanımı izni verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yükseköğretim Kurulu'na Başbakanlık'ın kadro kullanımı izni verdi. Bu konu ile ilgili ÖGESEN Başkanı Vahdet Özkoçak memurhaber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Başbakanlıktan YÖK'ün 28 Eylül tarihli atama izni talebine gelen 01 Ekim 2015 tarihli cevaba göre onayı eylül ayına kadar alınmış olan kadrolar ilan edilebilecek ve atamaları yapılabilecek. Her ne kadar YÖK bu talebi 28 Eylüle kadar yapmayarak 1 aylık bir gecikmeye sebep olmuş olsa da Başbakanlıktan gelen cevap yanlış yorumlanmadan atamalar yapılabilmelidir.



Bu bağlamda YÖK'ten üniversitelerimize ilettiği bu izin hakkında detaylı bir açıklama bekliyoruz. Artık hangi kadrolara hangi şekillerde atama yapılabileceği açık ve net olarak kamuoyuna açıklanmalı, farklı uygulamalardan kaynaklanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmelidir.

ÖGESEN olarak başta 50-d kadrosunda bulunan ve kadro bitiş tarihleri oldukça yakın olan Araştırma Görevlileri olmak üzere gerekli izin şartlarına uyan ve hak eden herkesin atamalarının bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR