BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,27
MEMUR

Akademisyenler bildirisine imza atana 657'den ihraç şoku!

Akademisyen bildirisine imza atarak katılımda bulunan akademisyenlerin soruşturması 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre yapılacak; o akademisyenlere 'devlet memurluğu'ndan ihraç cezası verilecek.

Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin devleti eleştiren 'akademisyenler bildirisi'ne imza atan 1128 akademisyenin soruşturması 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. maddesine göre yapılacak. 

Bu soruşturma kapsamında, "Siyasi ve ideolojik amaçlı bildiriyi yayınlamak ve destek vermek" suçundan  akademisyenlere devlet memurluğundan ihraç cezası verilmesi söz konusu... İmzasını geri çekenlerin ise bu kapsama alınmayacağı belirtiliyor.

AKADEMİSYENLER BİLDİRİNE İMZA ATANLAR İÇİN SORUŞTURMA

a haber'de yer alan habere göre, "Akademisyenler Bildirisi"ne imza atan 1128 akademisyenin üniversitede soruşturmalarının nasıl olacağı açıklığa kavuştu. 2547 Sayılı Kanuna bağlı olarak çıkartılan YÖK Disiplin Yönetmeliği'nin Anayasa Mahkemesi kararıyla hükümlerinin yasal dayanağı olmadığı için bir üst kanun olarak 657 sayılı Kanun disiplin suçlarında uygulanacak.

Devlet Memurlarının tabi olduğu 657 sayılı kanunun disiplin suçlarıyla ilgili uygulanacak cezaları düzenleyen 125'inci maddesinde, devlet memurluğundan çıkarma ile ilgili hususları kapsayan düzenlemede, "Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek" maddesinden soruşturmaların açılabileceği öğrenildi.

BİLDİRİ SINAVDA SORU OLARAK SORULDU

Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 'akademisyenler bildirisi' ile ilgili yürütülen soruşturmayı sınavda öğrencilere "soru" olarak soran Prof. Dr. Gökçen Alpkaya, söz konusu bildirinin tam metnini verdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak ilgili akademisyenler hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldığını hatırlattı. Sedat Peker'in akademisyenlere yönelik açıklamalarına ise suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldığını, akademisyenleri isim ve fotoğraflarını hakaret ve küfürle yayınlayan ve hedef gösteren basın kuruluşlarına ise hala soruşturma açılmadığını belirterek, söz konusu olayın Uluslararası Hukuk bağlamında nasıl değerlendirileceğini sordu.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü söz konusu konuyla ilgili Prof. Gökçen Alpkaya hakkında inceleme ve soruşturma başlattığını açıkladı.

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR