BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.409,74
ÖĞRETMEN

Akademisyen maaş zammı için Erdoğan ne dedi?

Üniversitelerde görev yapan akademik ve idari personelin özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin çalışma yapılıp yapılmadığı Başbakana soruldu. Peki Erdoğan akademik zam ve özlük hakları için neler söyledi?

MEMURLAR- Üniversitelerde görev yapan akademik ve idari personelin özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin çalışma yapılıp yapılmadığı Başbakana soruldu.

Konuyu gündeme getiren Milletvekili Ahmet Duran Bulut, verdiği soru önergesinde; üniversitelerde görev yapan akademik ve idari personelin sıkıntı yaşadığını, üniversitelerdeki ücret ve özlük haklarının iyileştirilmesi ile bilimsel çalışma ortamı oluşturulması konusunda yaklaşık on iki yıldan beri hiçbir olumlu icraat ortaya konulmayarak akademisyenlerin ve idari personelin mağdur edildiğini belirterek, konuya ilişkin hususlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere şu soruları sordu:

1-Akademisyenlerimizin maaşlarında iyileştirme yapılacak mıdır?

2-Basın yayın organlarında yer alan haberlere göre; Maliye Bakanı Şimşek, yerel seçimler öncesinde Batman Üniversitesinde öğretim elemanlarıyla görüşmesi sırasında “akademik zam konusunda çalışmaların tamamlandığını, Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi gibi öğretim elemanlarına yüksek oranda seyyanen zam yapılacağını ve diğer Öğretim Üyelerine de performans sistemine göre bir iyileştirme yapılacağını” beyan elli. Bu durum ne zaman gerçekleştirilecektir?

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR