BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEMUR

Akademik zamla ilgili çok önemli açıklama geldi!

Akademik zamma ilişkin olarak, Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, memurhaber.com'a çok önemli açıklamalar yaptı.

/ÖZEL HABER-NİYAZİ SOLAK: Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, 'a çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o basın açıklaması;

"ÖGESEN ve ÖGEDER olarak çalışmalarımızın odağını oluşturan akademikzam konusunda birçok kurum, kuruluş, bürokrat ve siyasiler ile görüşerek ilerleme kaydetmeye, 14 yıldır verilmeyen hakkımızı almaya çalıştık. Fakat artık akademik camiada dayanacak güç, "Borçlar ve Mobbing"in üstesinden gelebilecek takat kalmamıştır.

Geçtiğimiz haftalarda "Yükseköğretim Bakanlığı"nın gerekliliğini, YÖK'ün bu siyasi ortamda ne kadar zayıf ve yetersiz kaldığını açıklamıştık. Haklarımızı savunamayan, aksine üzerindeki çeşitli baskılar sebebi ile üniversitelere ve akademisyenlere çözüm üretemeyen YÖK, hantal yapısı ve bürokratik sorunlar ile artık "çağdışıdır." Bunun en güzel kanıtı dün Adelet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın Twitter'dan yaptığı "Hakim ve Savcılarımızın özlük haklarında iyileştirme ve sicil affı çalışmamız bitmek üzere. Tasarıyı, yakında TBMM'ye sevkedeceğiz." açıklamasıdır. Yükseköğretim Bakanlığı ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu daha fazla anlamamıza sebep olan bu açıklama, yıllardır söz verilen akademikzam nerede diye bizi isyan ettirmektedir! Elbette ki her kesim hakkını almalıdır fakat 14 yıldır bekletilen, sözler verilen ve neredeyse en düşük memur maaşı ile işe başlayan akademisyenler, verilecek bir zam var ise ilk sırada olmalıdır! Neredeyse en düşük memur maaşı ile işe başlayan, ülkemizin "en yüksek" eğitimine sahip kesim olan akademisyenler ise YÖK'ün hazırladığı raporlarla yetinmek zorunda bırakılmaktadır. Haklarımızı savunacak doğru düzgün hiçbir kuruluşun olmaması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yalnızca öğretmenlerin bakanlığı olması ve daha birçok sorun, bizleri isyan etme noktasına getirmiştir.

Buradan Öğretim Elemanları Sendikası olarak yetkililere sesleniyoruz, en kısa sürede akademinin içinde bulunduğu içler acısı durum düzeltilmezse, akademiden kaçışlar sürecek, meydana gelecek hasar on yıllarca düzeltilemeyecek ve ülkemizin geleceğini derinden sarsacaktır!"

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR