BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
MEMUR

Akademik zam TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda!

Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, akademik uzmana zam kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldiğini söyledi.

MEMURLAR- Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, akademik uzmana zam kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldiğini söyledi.

Yükseköğrenim Personel Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısında üniversitelerdeki uzman kadroları hariç tüm personelin bu değişikliğe tabi olması, akademik uzmanların tepkisini çekmişti. Yapılan yasal düzenleme sonucu üniversitelerdeki profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve okutman kadrolarındaki personelin maaşlarına zam yapılırken akademik uzman kadrosu bunun dışında bırakılmıştı. Bunun üzerine birçok sosyal medya platformunda konuya tepki gösteren ve imza kampanyaları başlatan uzmanlara bugün iyi haber geldi. Bugün birçok üniversite rektörünün YÖK’te Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yaptığı toplantıda, sorunun bu hafta içerisinde çözüme kavuşturulması için bir karar alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan ÖĞESEN (Öğretim Elemanları Sendikası) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Başbakanla yapılan toplantının olumlu geçtiğini ve yapılan hatanın ek kanun maddesiyle yeniden düzenlenip halledilebileceğini söyledi. Özkoçak şunlara değindi;

“35, 40 tane rektörümüz bizim akademik uzmana zam hashtagiyle attığımız tweetleri ve e-postaları aynen Sayın Başbakanımıza aktardılar. Benim bağlı bulunduğum kurum olan Ankara Üniversitesi’nin rektörü de bizzat Sayın Başbakanımıza iletti. Aynı zamanda diğer rektörlerimiz de Sayın Başbakanımıza iletti. Bu hafta içerisinde olumlu bir sonucun çıkacağını düşünüyoruz. Bugün başbakanla bu konuda YÖK’te bir toplantı yapıldı. Aynı zamanda Sayın Naci Bostancı ile görüştük, Giresun’daydık bu hafta sonu. Sayın Naci Bostancı’da Eğitimden Sorumlu Grup Başkan Vekili. Görüşmemizde durumu aktardık ve kendisi de bu işin takipçisi olacağını söyledi. Kendisi de eski bir uzman. Bu işi halledeceğini söyledi. Bu sorun halledilecek. Büyük bir ihtimalle sehven yapılan bir hataydı. Çünkü 130binin üzerinde akademisyene zam verip 3481 akademisyene vermemek sehven yapılan bir hatadır. Başbakanlık da olumlu bakıyor şu an. Bu hafta içerisinde düzenlenip ek kanun maddesiyle bu sorunun halledileceğini düşünüyoruz”


YÖK BAŞKANI GÖKHAN ÇETİNSAYA'DAN AKADEMİK UZMANA ZAM TEKLİFİ



YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Başbakan Davutoğlu'nun da katıldığı açılış töreninde akademik zam kapsamı dışında bırakılan akademik uzman kadroları için talepte bulundu.

Üniversitelerin akademik kadrolarında bulunan uzmanların zam çilesi sürüyor! Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun zam tüm akademik kadroları kapsayarak açıklamasına rağmen, hazırlanan tasarıda akademik kadroda yer almasına rağmen üç kadro unutuldu. Bunların toplamı ise toplam 3500 akademik personelden oluşuyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Davutoğlu'nun da bulunduğu toplantıda bu eksikliği hatırlattı, tasarıya uzmanların da eklenmesini istedi.

Twitter'da örgütlenen binlerce akademisyen, zam tasarısında uzmanların kapsam dışında tutulmasına tepkili. İdare uzmanlar için yapılan zam düzenlemesinde, akademik kadro olduğu gerekçesiyle kapsam dışında tutulan üniversite kadrolarındaki uzmanlar, bu kez de akademik zamda unutuldu. Tüm üniversitelerde toplamı 3500'ü bulan uzmanlar, taleplerini başta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti milletvekilleri ile muhalefet parti milletvekillerine bu taleplerini, sosyal medya arıcılığıyla iletti.

GÖZLER BOSTANCI'DA

Kendisi de bir akademisyen olan AK Parti Grup Başkanvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, sendika temsilcilerine eksikliğin farkında olduklarını söylediği belirtildi. Şimdi gözler, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edilen tasarıya akademik uzmanların da eklenmesi için Bostancı'nın da aralarında bulunduğu AK Partili temsilcilere çevrildi. Twitter'da örgütlenen uzmanlar, milletvekillerini tweet yağmuruna tutarken eksikliğin giderilerek, üniversitelerdeki akademik uzman kadrolarında zam kapsamına alınmasını istiyor.

ÇETİNSAYA EKSİKLİĞİ DİLE GETİRDİ

Akademik zamda kapsam dışında bırakılan uzmanlar için ilk resmi çıkış ise YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'dan geldi. YÖK Konferans Salonu'nda yapılan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı "Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Çetinsaya,  akademik uzmanların da zam kapsamına alınmasını istedi. İşte Çetinsaya'nın o konuşması;
 
"Tüm yükseköğretim camiası adına size en kalbi teşekkürlerimizi de sunmak isterim. Bizler uzun yıllar içinde mesleğimizin erozyona uğramaya başladığını görerek neredeyse ümitsizliğe kapılıyorduk. Ancak hükümetinizin ilk icraatlarından olarak akademik zammın gerçekleştirilmesi, akademisyenlerin özlük haklarının Türkiye'deki diğer muadilleriyle eşit hale getirilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir ve tekrar mesleğimize ve yükseköğretim sisteminin geleceğine umutla bakmamıza vesile olmuştur. Bu bakımdan sadece bu salondaki kişiler için değil, yaklaşık 120 bin kişilik yükseköğretim ailesi olarak size şükranlarımızı arz ediyoruz. "


 
Çetinsaya, teşekkür konuşmasının ardından boynunda bir borç olduğunu, onu da belirtmesi gerektiğini belirterek, "Bütün bu yasa çalışmaları yapılırken yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir uzman grubumuz var. Onların unutulduğunu görüyoruz Meclis'e sunulun çalışmada. Bu konuda da direktiflerinizi bekliyoruz" diye konuştu.
Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR