BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
İŞÇİ

Akademik zam son dakika- akademik zam son durum 02/04/2014

Akademik zam son dakika- akademik zam son durum 02/04/2014. Akademik zam gelecek mi? Akademik zam son dakika gelişmeleri ve haberleri. 2 Nisan 2014 akademik zam son durum gelecek mi?

MEMURLAR- Akademik zam son dakika- akademik zam son durum 02/04/2014. Akademik zam gelecek mi? Akademik zam son dakika gelişmeleri ve haberleri. 2 Nisan 2014 akademik zam son durum gelecek mi?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yerel seçimler öncesinde Batman'daydı. Şimşek, üniversitede bazı ziyaretlerde bulundu. O sırada, üniversitede bulunan Sinema ve Televizyon Bölümünde Öğretim Görevlisi olan Ekrem Çelikiz, Bakan Şimşek'e akademisyenlere zam konusunu sordu.

AKADEMİK ZAM...

Çelikiz, Maliye Bakanına ilk olarak akademik zam konusundaki çalışmaların ne aşamada olduğunu sordu. Maliye Bakanı Şimşek, akademik zam konusunda çalışmaların tamamlandığını, Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi gibi öğretim elemanlarına yüksek oranda zeyyanen zam yapılacağını ve diğer Öğretim Üyelerine de performans sistemine göre bir iyileştirme yapılacağını söyledi.

Öğretim Görevlisi, akademik zammın ne zaman yapılacağını ve seçimlerden önce akademisyenlere bir müjde verilip verilemeyeceğini de bakana sordu. Şimşek, seçimlerden hemen sonra bu konunun karara bağlanacağını belirtti.

Öte yandan Öğretim Görevlisi Çelikiz, Öğretim Görevlilerinin geliştirme ödeneğinin yarısını aldığını Bakana hatırlatarak bu konuda da bir çalışma yapılıp yapılamayacağını sordu. Bakan Şimşek bu konuda kendisinin detaylı bir bilgiye sahip olmadığını belirtti.

MEMUR SEN NE DEMİŞTİ?

Basın mensupları ile bir araya gelen gündeme dair konuları ve Memur Sen'in gelecek planlarını anlatan Gündoğdu, dün Faruk Çelik ile gerçekleştirilen 2014 yılının ilk KPDK toplantısında yaşananların perde arkasını anlattı...

Gündoğdu'ya dün gerçekleştiren Kamu Personeli Dayanışma Kurulu toplantıda alınan 4/c'liler için ne zaman somut bir adım atılacağını ve Çelik'in bu konuda ne dediğini sorduk...

EMEKLİLTE YAŞ SORUNU

Daha önce çalıştığımız karar bağladığımız 8 konudan emeklilte 30 yıl sıırı var yanı devlet sızı 40 yıl çalıtıryor ama emekli ikramıyenız 30 yılı esas alarak hesaplıyor. 35 yıl çalışmışsanız devlet o 5 yılı yok sayıyordu. Biz bunun süresiz olmasını istedik ve bunu Sayın Çelik'e ilettik. Ama 35 yıl olarak dün Başbakanlığa Kanun Tasarısı taslağı olarak gitti.

AKADEMİSYEN MAAŞLARINA ZAM VAR MI?

Akademisyenler için zam çalışmamız vardı. YÖK Başkanı, Faruk Çelik, biz devlet personeli bir araya gelip konuştuk. Onunla ilgili çalışma için de artık son aşamaya geldik.

Dünki görüşmede konuşulan, evet denmeyen ve çalışamaları devam eden memurlara 1 derece ve 4/C'lilerin kadro.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR