BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Akademik zam herkesi kapsamalıdır!

Başbakan Davutoğlu'nun akademik zam tüm üniversite personelini kapsayacak açıklamasına rağmen yeni hazırlanan tasarıda uzmanlar bulunmuyor. Konu sıcakken ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak'la konuyu değerlendirdik.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun akademik zam tüm üniversite personelini kapsayacak açıklamasına rağmen yeni hazırlanan tasarıda uzmanlar yer almıyor. Meclis'e sevk edilen akademik zam tasarısı tüm akademisyenleri isyan ettirdi. Uzmanların kapsam dışı tutulması üniversite personellerin aklına bir çok soru işareti getirdi. Bizde konu sıcakken Memurhaber olarak Öğretim Elemanları Sendikası ve Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Vahdet Özkoçak ile röportaj gerçekleştirdik. İşte konu ile ilgili o röportaj;

Akademik zam tüm üniversite personelini kapsayacaktı fakat yeni hazırlanan tasarıda uzmanlar bulunmuyor. Bu konuya açıklık getirir misiniz?

Biz ÖGESEN ve ÖGEDER olarak akademik zam sürecinde ya hep, ya hiç dedik. Ya akademik zam tüm üniversite personellerine gelecek, ya da hiç kimseye gelmeyecekti. Temel görüşümüz bu oldu. 666 KHK kapsamında eşit bir şekilde zam talep ettik. Gerek YÖK, gerekse yetkili isimler akademik zam sürecinde büyük destekler sağladılar. 130 bin akademisyene gelecek olan akademik zam, akademisyenlerin es geçilmesiyle herkesi hüsrana uğrattı. Uzmanlarda akademik zamdan yararlanmalıdır. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun akademik zam tüm üniversite personelini kapsayacak açıklaması, uzmanları da etkilemelidir.



Uzmanlar hakkında neler söylemek istersiniz?

Uzmanlar 2547'ye tabi görev yapan üniversite personelleridir. Fakat uzmanlara idari işler yaptırılmakta ve öğretmenlerinde altında görülmektedir. Bu nedenden dolayı akademik zam tasarısında uzmanlar yer almıyor.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın akademik zam tasarısına bakışları nasıl?

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ile yarın görüşmem var. Şunu söyleyebilirim. Akademik zam sürecini Sayın Çetinsaya çok yakından takip ediyor ve biz akademisyenler için yükseköğretim tazminatının bir an önce gelmesini talep ediyor.

Akademik zam süreci nasıl işleyecek?

Akademik zam tasarısına uzmanlarında dahil olmasını talep ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Meclis'e sevk edilen akademisyenlere zam tasarısına uzmanlar dahil edilmezse süreç yarım kalır. Akademik zammın tüm üniversite personellerine gelmesini istiyoruz.

Akademik zamla taban maaşın ne kadar olmasını talep ediyorsunuz?

En alt derecedeki personelin taban maaşının 4012 TL olması gerekiyor.

Torba yasadan sonra lokomotif yasayla ilgili neler söylersiniz?

Lokomotif yasa ilk olarak akademisyenleri kapsayacak. Fakat meclise sevk edilen akademisyenlere zam tasarısı tüm akademisyenleri hüsrana uğrattı.

ÖGESEN ve ÖGEDER olarak son olarak neler söylemek istersiniz?

Akademik zam ya hep, ya hiç gelmelidir. Eşit bir şekilde tüm akademisyenleri kapsamalıdır.

Yorumlar 12 Yorum
ÇOK OKUNANLAR