BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.472,17
SAĞLIK

Aile hekimliğinde nöbete hayır!

Sağlık Bakanlığı tarafından aile hekimleri için düşünülen nöbet uygulamasının, hekimlerin birincil derecedeki görevlerine engel olacağını düşünen aile hekimleri nöbete hayır demek için imza bekliyor...

ÖZEL İÇERİK-MEMURHABER.COM- Aile hekimlerinin nöbet tutmasının hukuksal açıdan doğru olmadığını ve halkın sağlığını tehlikeye attığını düşünen hekimler imza kampanyası başlattı.

İşte Aile hekimi Sibel Gören'in sosyal medyada yankı uyandıran kampanyası...

Aile hekimliği öncelikle bireye yönelik koruyucu hizmetten sorumlu 1. Basamak sağlık hizmetidir. Aile hekimliğinde nöbet ve diğer angaryalar, birincil görevin yerine getirilmesini engellemekte, halk sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. Aynı zamanda yıllardır 1. basamakta çalışmış, acil deneyimi ve eğitimi olmayan aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının acilde nöbet tutması hastalar açısından da risk oluşturacaktır.

Nöbet izni kullanamadan fazla mesai yaparak aile sağlığı merkezinde hizmet vermeye devam edecek olan personelin hata yapma riski artacak, verimliliği düşecektir. Tükenmişlik sendromu belirgin derecede artacak, sağlık personeli memnuniyetsizliğinin artması beraberinde hizmet verdiği kitlenin memnuniyetsiliğini getirecektir. O yüzden sağlıklı aile hekimliği, sağlıklı vatandaş için aile hekimliğinde angarya ve nöbete hayır!

Hukuka aykırı aile hekimliği uygulama yönetmeliğindeki değişikliğin bir an önce geri çekilmesi gerekmektedir.

Yorumlar 9 Yorum
ÇOK OKUNANLAR