BIST 10.156
DOLAR 32,19
EURO 34,80
ALTIN 2.430,29
GÜNCEL

Adliyelere personel alımı için yeni sistem!

Paralel yapı mensuplarının adliyelere memur olarak atanmasını engellemek için Adalet Bakanlığı yeni bir yönetmelik hazırladı.

Paralel yapı mensuplarının adliyelere memur olarak atanmasını engellemek için Adalet Bakanlığı yeni bir yönetmelik hazırladı. Paralel sızmayı engellemek için bundan böyle adliyeye alınacak personel için tek elden mülakat sistemi getirildi.

Devletin tüm kurumlarını ele geçirmek isteyen paralel yapının adliyelere sızmasını engellemek için Adalet Bakanlığı harekete geçti. 2011 yılı sonrasında Adalet Komisyonu başkanlık ve üyeliklerini ele geçiröeye başaran paralel örgüt, adliyede görevli katip ve yazı işleri müdürü kadrolarına kendi adamlarını atamaya başladı. Ancak adliyelerdeki paralel yapı hakimiyeti 12 Ekim 2014'te yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleriyle son buldu. Ama diğer kurumlarda da olduğu gibi örgüte mensubu isimler, bu görevlere gelebilmek için kimliğini gizleyerek sınav ve mülakatlara girmeye devam etti.

MÜLAKATLAR TEK ELDEN

Adalet Bakanlığı da 'paralel' sızmanın önüne geçmek için yeni bir yönetmelik hazırladı. Daha önce Adli ve İdari Yargı Görevde Yükselme Yazılı Sınavlarında (Yazı ve idari işler müdürlüğü sınavı) başarılı olan adayların sözlü sınavı, bulundukları adliyenin komisyonları tarafından gerçekleştiriliyordu. Ancak yeni yönetmelikle artık tüm Türkiye'de bu sınava girenlerin mülakatları tek elden yapılacak. Bundan böyle yazlı sınavdan başarılı olanların mülakatı, idari yargı için Ankara Bölge İdare Mahkemesi bünyesinde oluşturulan Sözlü Sınav Kurulu, adli yargı için Ankara Batı (Sincan) Adliyesi bünyesinde oluşturulan Sözlü Sınav Kurulu tarafından gerçekleştirilecek.

6336 KİŞİ KURULA GİRECEK

Bu kapsamda, 28 Haziran 2015 tarihinde yapılan yazılı sınavda başarılı olan adli yargıdan 6 bin 100 kişi, Ankara Batı (Sincan) Adliyesi bünyesinde oluşturulan Sözlü Sınav Kurulu'nun, idari yargıdan 236 kişi ise Ankara Bölge İdare Mahkemesi bünyesinde oluşturulan Sözlü Sınav Kurulu'nun gerçekleştirdiği mülakata girecek. Adli yargıda mülakatların 16 Aralık'a kadar devam edeceği, idari yargıdaki mülakatların ise 13 Kasım'da biteceği öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR