BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
KPSS

Adaylar KPSS sonuçlarını bekliyor!

27-28 Eylül tarihlerinde yapılan KPSS ortaöğretim (lise) ve önlisans sınavına giren adaylar sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

MEMURLAR - 2014 KPSS ön lisans düzeyinde 27 Eylül 2014 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılmıştı. Sınavın üzerinden hafta sonları hariç olmak toplam 10 işgünü geçti. Bunun 3 işgünü Kurban bayramına rastladığı için, bu süreyi düştüğümüzde, sınavdan itibaren geçen zaman süresi 7 işgünüdür.

LİSANS KPSS 10 İŞGÜNÜNDE AÇIKLANMIŞTI

5-6 Temmuz tarihlerine yapılan KPSS Lisans sınavı ise hafta sonları hariç tam olarak 10. işgününde açıklanmıştı.

KPSS LİSANS SINAVINA 1 MİLYON,KPSS ÖNLİSANS/LİSE SINAVINA 2,5 MİLYON ADAY GİRDİ

Lisans KPSS'ye giren aday sayısı 1 milyon 128 bindir.

2014 Önlisans ve Lise KPSS'ye başvuran aday sayısı ise toplam 2 milyon 655 bindir.

Bu verilere göre, sınava giren aday sayısı 2,5 katından fazla olduğu için önlisans ve lise KPSS'nin sonuçlarının değerlendirilmesi biraz daha sürecektir.

SORULARIN YÜZDE 10'U NEDEN HALA AÇIKLANMADI?

Diğer taraftan bazı adayların aklına takılan bir diğer soru ise soru kitapçıklarının yüzde 10'unun açıklanmadığını sormaktadır.

ÖSYM geçmiş yıllardaki sistemini bu yıl değiştrdi. Daha önceki yıllarda, sorular sınavdan hemen sonraki iş gününde veya 3. işgününde açıklanırdı. Bu yıldan itibaren sonuçlar açıklandıktan sonra soru kitapçıklarının yüzde 10'unu açıklanacak. Sonuçlar açıklanmadığı için soru kitapçıkları yayınlanmadı.

Bu yöntemde, sorular açıklandığında adayların sorulara verdiği cevapları hatırlaması oldukça zor olacak. ÖSYM bu konuda adayları düşünmek yerine kendi bildiğini okuyor. Şuan için soruların gizliliği Anayasa Mahkemesi gündeminde. Ancak Anayasa Mahkemesi twitter gibi konuları bir ay içinde gündemine alıp sonuçlandırırken bu konudaki başvuru aylardır mahkemenin önünde bekliyor. Anayasa Mahkemesi'nin bu tutumu adaylar açısından büyük sıkıntı doğuruyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR