BIST 10.169
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.471,37
ÖĞRETMEN

Aday öğretmen ne zaman tayin isteyebilecek?

Aday öğretmenler atanır atanmaz asli kadroya geçemiyor. Asli kadroya geçmeden önce yetiştirme ve adaylık sürecini tamamlaması gerekiyor.

30 bin öğretmenin atandığı 2016 Şubat ataması kapsamında il tercihlerine yerleştirilen öğretmenler atanırken aday öğretmen olarak atanıyor. Öğretmenlerin asli kadroya geçmek için 1,5 yıl beklemesi gerekiyor. Öğretmenleri yetiştirme süreci 6 ay içerisinde gerçekleşiyor.

Yetiştirme süreci ise Mart-Eylül ayları olarak belirlendi. Yetiştirme süreci tamamlandıktan sonraki 1 yıl aday öğretmen olarak görev yapacak. Aday öğretmen 1,5 yılı tamamladıktan sonra tayin isteyebilecek.

ENGELLİ- ADAY ÖĞRETMENLERE AYRICALIK TANINIYOR MU?

Bu süreç engelli öğretmenler için herhangi bir ayrıcalık tanımıyor. Engelli öğretmenler de 1,5 yıl aday öğretmen olarak görev yapıyor. Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı aday öğretmenlik hakkında herhangi bir yasal düzenleme ya da mevzuat hazırlamadığı için koşulların değişmesi söz konusu.

YETİŞTİRME SÜRECİ VE ADAYLIK SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

2016 yılındaki öğretmen atama sürecinde iki bölüm bulunuyor. Birincisi Yetiştirme Süreci, ikincisi Adaylık Süreci.

Asay öğretmenin bu süreçte danışamn öğretmeni bulunacak.Aday öğretmen başarılı olduğu takdirde yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Danışman öğretmen, aday öğretmenin performansını değerlendirecek. Aday öğretmen bu süreçte 3 kez değerlendirmeye tabi tutulacak. 

 ADAY ÖĞRETMENLERİ KİMLER DEĞERLENDİRECEK?

Değerlendiriciler; il milli eğitim müdürünce görevlendirilecek maarif müfettişi, aday öğretmenin görev yaptığı eğitim kurumu müdürü ve eğitim kurumu müdürünün görevlendirdiği danışman öğretmenden oluşacak.

 

DANIŞMAN ÖĞRETMENLER KİMLER OLACAK?

Aday öğretmenlerin yetiştirme sürecindeki danışman öğretmenleriyle, adaylık dönemindeki danışman öğretmenleri birbirinden farklı olacak. Çünkü aday öğretmenler bu iki farklı süreçleri farklı okullarda geçirecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR