BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,53
ALTIN 2.393,53
İŞÇİ

Adalet Bakanlığı personelinin sorunları çalıştayda...

Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını görüşmek ve sorunlara çözüm yolu bulmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde çalıştay düzenledi.

Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını düzenlediği çalıştayda masaya yatırdı.

Çalıştayı yöneten Büro Memur-Sen Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden, “Kamuda en fazla çalışan kesimlerden birini adalet bakanlığı çalışanları oluşturuyor. Personel çok çalıştığı halde hak ettiği ücreti alamıyor. Bakanlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için sendika olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını görüşmek ve sorunlara çözüm yolu bulmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde çalıştay düzenledi. Çalıştaya Büro Memur-Sen Genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen bakanlık çalışanları katıldı. Çalıştay sonucunda çalışanların sorunları ve talepleriyle ilgili oluşturulan rapor başta Adalet Bakanı Sadullah Ergin olmak üzere ve bakanlık yöneticilerine iletilecek.

Çalıştayı yöneten Büro Memur-Sen Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden, kamu çalışanlarının sorunlarını çözmek için mücadelelerine devam ettiklerini söyledi. Çalışanların 666 Sayılı Kararname ile fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyelerinin ellerinden alındığını hatırlatan Genel Eğitim Sekreteri İdris Maden, kararnameden en fazla etkilenen kurumlardan birinin de Adalet Bakanlığı olduğunu kaydetti. Kararnameyle kaldırılan hakların geri verilmesi için Genel Başkanları Yusuf Yazgan'ın İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş eylemi yaptığını vurgulayan İdris Maden, “Kararnamenin kamu çalışanlarının ellerinden aldığı hakların geri verilmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Genel başkanımız Yusuf Yazgan İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş eylemi başlattı. Zaman zaman Genel Başkanımıza ben de eşlik ediyorum. İnanıyorum ki bu yürüyüş sonrası, kararnameyi hazırlayanlar yaptıkları haksız uygulamalardan vazgeçerek çalışanların haklarını geri vereceklerdir” dedi.

Adalet Bakanlığı personelinin yoğun iş yükü altında çalıştığını ifade eden Maden, buna rağmen hak ettiği ücreti alamadığını belirtti. Maden, “Adalet çalışanlarının önce havuz paraları ve nöbet ücretleri ellerinden alındı. Daha sonra ise fazla çalışma ücretleri ile yol yardımları. Bakanlıkta yaptığımız tüm görüşmelerde çalışanların ellerinden alınan bu hakların geri verilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Hakların geri verilmesi için yılmadan mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Çalıştay'da farklı illerden gelen bakanlık çalışanları yaptıkları konuşmalarda yaşadıkları sorunları ve taleplerini anlattı. Konuşmaların ardından oluşturulan komisyonlarca personelin sorunları ve çözüm önerileri rapor haline getirildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR