BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
SAĞLIK

Acil tıp teknisyenleri de acil çözüm bekliyor!

Acil tıp teknisyenlerinin (ATT) görevlerini birçok zorluk içinde ve fedakârca yerine getirdiğini vurgulayan Sağlık-Sen Sivas şubesi Başkanı Zileli, acil çözüm çağrısı yaptı...

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, hastanelerde veya vakaya gittikleri yerlerde hasta ve hasta yakınlarının şiddetine uğrayan acil tıp teknisyenlerinin, bu muameleyi hak etmediğini söyledi.

Efe Zileli, 22- 28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını yürüten sağlık çalışanlarının ayrı bir önem arz ettiğini belirtti.

Acil tıp teknisyenlerinin (ATT) görevlerini birçok zorluk içinde ve fedakârca yerine getirdiğini vurgulayan Zileli, “Çalışanlarımız sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını beklemektedirler. İnsanların hayatı ile ilgili müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan ATT'lerimiz maalesef hak ettikleri değeri görmemekte, hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele etmektedir. Sizce, hastanelerde ya da vakaya gittikleri yerlerde hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan acil tıp teknisyeni arkadaşlarımız, kendilerine yapılan bu muameleyi hak etmekte midirler?" diye sordu. 

"İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır." diyen Zileli, "Emeğe saygı şiddete sıfır tolerans' sloganının içi doldurulmalıdır. Ayrıca, her yıl acil hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını yitirmekte ya da yaralanmaktadır."

Efe Zileli, "ATT'lerin sadece hastanelerde değil, 112 Acil Servislerde de görev aldıkları düşünüldüğünde çalışanlar bu kadar risk altındayken 112 Acil Servislerin riskli birim katsayısından yararlandırılmasına rağmen halen daha riskli birim statüsüne alınmaması önemli bir sorundur.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR