BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
GÜNCEL

ABD'den vatandaşlarına 29 Ekim uyarısı! Bu iki il...

ABD Büyükelçiliği'nden 29 ekim için son dakika vatandaşlarına uyarı geldi. Büyükelçilik, Ankara ve İzmir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bölgede bulunabilecek ABD vatandaşlarını uyardı.

IŞİD-PKK-FETÖ tehlikesi Türkiye için devam ederken ABD'den son dakika uyarı geldi. ABD Büyükelçiliği, Ankara ve İzmir'de bulunan vatandaşları için güvenlik uyarısı yaptı. 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sitesinden yapılan açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çeşitli siyasi toplulukların Ulus'taki eski meclisten Anıtkabir'e yürüyeceği ifade edildi. Ankara Valiliği'nin gösteri ve toplantıları güvenlik gerekçesiyle yasakladığını hatırlatan büyükelçilik bildirisinde, "Sadece toplanılan alanda bulunmanız bile gözaltına alınmanıza sebep olabilir" ifadesi kullanıldı.

ANKARA VE İZMİR İÇİN UYARI

Barışçıl gösterilerin dahi çatışmalı bir ortama ve şiddete dönüşebileceğini belirten ABD Büyükelçiliği, İzmir için ise Cumhuriyet Meydanı ve Kordon'daki toplantı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için aynı uyarıyı yaptı.

KALABALIK YERLERDEN UZAK DURUN

Mesajda ABD vatandaşlarının ‘kalabalık yerlerden uzak durması, eylem ve etkinliklerin toplanma alanlarında dikkatli davranması' istendi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR