BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
SAĞLIK

ABD o aşının kullanımının durdurulmasını talep etti!

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, yine ABD üretilen Johnson & Johnson aşısının durdurulmasını tavsiye etti.

ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) Johnson & Johnson ilaç firmasının tek dozluk Kovid-19 aşısının kan pıhtılaşması vakaları üzerine incelenmesini ve askıya alınmasını tavsiye etti.

FDA'den yapılan açıklamada ABD'de Johnson & Johnson aşısı olan 6 kişide nadir görülen kan pıhtılaşma sorunu meydana geldiği ve bunun aşıyla bağlantısının araştırıldığı belirtildi.

"DURULMASINI UYGUN GÖRÜYORUZ"

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ile ile birlikte inceleme yapan FDA, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "CDC, bu vakaları daha ayrıntılı incelemek ve potansiyel önemini değerlendirmek için Çarşamba günü toplantı düzenleyecek. FDA kan pıhtıları ve düşük trombosit sayılarına ilişkin bir araştırma başlattı. Süreç tamamlanana kadar J&J aşısının durdurulmasını uygun görüyoruz."

FDA verilerine göre, 12 Nisan itibariyle ABD'de 6,8 milyon kişi Johnson & Johnson aşısı oldu.

10 Nisan'da Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Johnson & Johnson ilaç şirketinin geliştirdiği aşı ile ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

İncelemenin gerekçesi olarak kan pıhtılaşması gösterilmişti. Avrupa Birliği Komisyonu, geçen ay Johnson & Johnson aşısının kullanımına onay vermişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR