BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
GÜNCEL

ABD Başkanı Trump'tan bomba teklif! Korona var seçim olmasın

Koronavirüs salını ilk başladığı dönemde ciddiye almayan ve gerekli önlemleri almakta geciken ABD Başkanı Donald Trump, anketlerde geride kalınca 3 ay sonraki başkanlık seçimini korona nedeniyle erteletmek istiyor...

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık seçimleri öncesi seçimi kaybetmekten korktuğunu üstü kapalı olarak itiraf etti. Koronavirüsü ciddiye almamak ve zamanında gerekli önlemleri devreye sokmamakla eleştirilen Trump, üç ay kala anketlerde geride gözüktüğü başkanlık seçimlerinin koronavirüs nedeniyle ertelenmesini istedi.

Trump, 3 Kasım 2020'de yapılması planlanan genel seçimlerle ilgili yaptığı paylaşımda, "İnsanlar düzgün ve güvenli bir şekilde oy kullanabilene kadar seçimi erteleyin." dedi.

En kiritik seçimlerini yaşamaya hazırlanan ABD'de 3 Kasım'da gerçekleşecek seçimler öncesinde zor durumda olan Trump koronavirüs krizinin posta yoluyla oy verme uygulamasını etkileyeceğini belirtti. 

Posta yoluyla oy verme işleminin seçimlere zarar vereceğini belirten Trump "Eğer böyle devam ederse 2020 seçimleri tarihteki en hatalı ve hileli seçimler olacak. İnsanlar güven içinde ve düzgün şekilde oy verebilecek olana kadar seçimleri erteleyelim." çağrısı yaptı. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR