BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
GÜNCEL

91 saat sonra gelen mucize Ayda! İlk isteği yürekleri dağladı

İZMİR'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak çıkarıldı. Ayda, sedye ile ambulansa götürülürken 'anne' diye seslendi.

İzmir depreminin 91. saatinde bir mucize daha yaşandı. Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 91. saatte Rıza Bey Apartmanı'nda 3 yaşındaki Ayda Gezgin isimli bebeğe canlı ulaşıldı. Enkazdan kurtarılan 107. kişi olan Ayda'nın annesinin cansız bedenine ulaşıldı.


Ayda'nın sağlık durumuna ilişkin açıklama Sağlık Bakanı yardımcısı Muhammed Güven'den geldi. Güven, "Ayda bebeğimizin durumunda bir problem yok, genel durumu iyi. Hayati fonksiyonları da iyi. Tetkikleri devam ediyor" dedi.

Soyer: Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı
Ayda bebekle ilgili müjdeyi ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanı Tunç Soyer, Twitter hesabından duyurdu. Soyer, "Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz" bilgisini paylaştı.

'Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı''
Ayda bebeğe ulaşılmasının ardından heyecan ve umut büyüdü. Ekipler kısa süren çalışmanın ardından Ayda'yı enkaz altından çıkardı. Ayda'nın kurtulduğunu İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Twitter hesabından "Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı." notuyla duyurdu.

3 yaşındaki Ayda Gezgin'e ilk olarak arama kurtarma görevlisi Nusret Aksoy'un ulaştığı öğrenildi. Enkaz altından kısa ve dikkatli bir çalışma ile kurtarılan Ayda, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

İlk olarak ayran ve su istedi
Arama kurtarma ekiplerinden bir görevli şu ifadeleri kullandı; ''Ayda bebeği mutfakta bulduk. Çamaşır ve bulaşık makinesinin yanında kirişte oluşan yaşam üçgeninde sapasağlam duruyordu. Hiçbir kırığı yok. Ayda bize 'İyiyim ben' diye eline salladı. Ayda bebek ilk olarak ayran ve su istedi.''