BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

75 bin yıla kadar hapsi istendi! Çiftlik Bank'ta binlerce kişiyi dolandırıp kaçmıştı

Çiftlik Bank'ta binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın teslim olduktan sonra bugün bir ilki yaşadı. Aydın, 3 bin 762 mağdurun bulunduğu dava kapsamında bugün ilk kez mağdurların huzurunda hakim karşısına çıktı. Bu dava kapsamında da tutuklandı.

Çiftlik Bank'ın 'Tosuncuk' lakaplı CEO'su Mehmet Aydın için hesap günü geldi çattı. 2018 yılında kaçtıktan 3 sene sonra Türkiye'ye teslim olan Tosuncuk Aydın, 3 bin 762 mağdurun bulunduğu dava kapsamında bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tosuncuk, ilk kez mağdurların karşısına çıktığı bu dava kapsamında da tutuklandı. 

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 75 bin yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce celse arasında açılan oturumda Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı.

Tutuklama kararı çıktı

Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın, 75 bin yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada da tutuklandı.