BIST 10.133
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.460,04
İŞÇİ

657'li memurun iş güvencesi kaldırılamaz!

Pakistan gezisi dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili konuştu. Erdoğan, 657'deki iş güvencesi kaldırılamaz, herkes memur olmak istiyor' dedi.

Gündeme dair soruları cevaplayan Başbakan Erdoğan, mevcut 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili konuştu.

Başbakan Erdoğan, Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündemle ilgili sorularına şu cevapları verdi:

Devlet içinde çeteleşmeden söz ediyorsunuz. Ama o zaman da şöyle itirazlar söz konusu oluyor: "Eğer bir çete varsa bunun karşılığı o kişileri bir masadan kaldırıp öteki masaya oturtmak değildir. Çete değillerse de çete demek yanlıştır." Bu itiraza ne dersiniz?
Mevcut 657 Sayılı Kanun ile bunu yapamazsınız. Bir anonim şirkette güvenini istismar edeni; ihbarını, kıdemini verip kapının önüne koyarsın. Ama devlette olmuyor. 657 Sayılı Kanun engelliyor. Zaten o yüzden hep devlete kapağı atmak istiyorlar. Devlet kapısına kapağı atan kendini güvende hissediyor. Emekliliğe kadar işi garanti çünkü. Yaşanan gelişmeler bize ufuk açıyor. Anayasal ve yasal değişiklikler gerekiyor. Bu da kolay iş değil.

Emniyette şimdi yerlerini değiştirdiğiniz bürokratları atamış olmaktan dolayı pişmanlığınız var mı?

Bu iş bizim dönemimizde başlamadı. 1979-80'lere dayanıyor. A'dan Z'ye her şeyi bilemezsiniz. İyi niyetle bakıyorsunuz, iyi çalıştığını görüyorsunuz. Kaldı ki bir yıl öncesine kadar herhangi bir sıkıntı da yaşamadık. O yüzden "Beraber yürüdük biz bu yollarda" dedik.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR