BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.466,44
GÜNCEL

657 sayılı kanun değişiyor mu memurlar dikkat!

Devlet memurlarının bağlı olduğu ve yarım asırdır hayatımızda olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değişiyor. Peki değişim nasıl olacak? Hangi maddeler değişecek?

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nu değişimi hakkında son olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Uludağ Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. 657 Devlet Memuru Kanunu değişti mi? Detaylar memurhaber.com'da.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in 657 sayılı devlet memuru kanunu açıklması değişim sinyallerini verdi. İşte o açıklama: 

 "Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç var. Kritik olan bu alanda çok konuştuk ama ilerleme sağlayamadık. Bu dönemde 657'yi kökten değiştirmemiz lazım."

657 SAYILI KANUNUN DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

3.1 milyon kamu çalışanını ilgilendiren yasal düzenleme için düğmeye basıldı. 1965'te yazılan 1969 yılında yürürlüğe giren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (DMK) yeniden yazılıyor. Geçen hafta ilgili bürokratlar konuyu yeniden masaya yatırdı. Amaç memurların daha aktif olarak çalışması olarak belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmada iki ana unsur üzerinde duruluyor. Bunlardan ilki tüm memurların kamu çalışanı yapılması. İşçi ile memur arasındaki fark ortadan kalkarken, tek bir statü olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR