BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,05
MEMUR

657 sayılı Kanun 6 ayda değişecek!

657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu, Başbakan Binali Yıldırım liderliğindeki yeni hükümetin eylem planında... İşte detaylar...

Yeni Hükümet'in eylem planında yer alan 657 sayılı kanunun değiştirilmesi hususunda 6 ay içerisinde adım atılması bekleniyor.

64. Hükümet'in Eylem Planı'nda kamu personel rejimi reformunun 21.12.2016 tarihine kadar yapılacağı ifade edilmişti. 65. Hükümet'in de kamu personel rejimi reformunu 21.12.2016 tarihine kadar yapması bekleniyor.


Kamu personel rejimi reformuyla ilgili olarak Eylem Planı'nda şu ifadelere yer verilmişti;

Temel olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile düzenlenen bu alanda zaman içinde dağınık bir yapı oluşmuş ve sistem çok karmaşık bir hale gelmiştir. Kamu yönetiminin daha dinamik ve etkin bir hale getirilmesi, verimliliğin, hesap verebilirliğin, şeffaflığın ve etkililiğin artırılması amacıyla uluslararası örnekler de dikkate alınarak yeni bir personel rejimi oluşturulacaktır. Yeni oluşturulacak rejim, kamu personelinin performansının ölçülebilmesine ve değerlendirilebilmesine de imkân verecektir.

Ancak, şu ana kadar kamuoyuna, yapılan çalışmalarla ilgili herhangi bir paylaşımda bulunulmamıştır. Bu çalışmanın 3 milyon 400 bin civarındaki kamu personelini ilgilendirdiği düşünüldüğünde ne denli önemli bir düzenleme olduğu görülecektir. 

sgkrehberi

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR