BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.470,19
MEMUR

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu değişiyor mu?

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu değişiyor mu sorusu memurların en merak ettiği konulardan biri... Peki 657 saylı Devlet Memuru Kanunu hakkındaki bütün detaylar haberimizde.

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nu değişimi hakkında son olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklama yapmıştı. Buna göre  Devlet memurlarını kapsayan 657 sayılı yasa sil baştan değişecek.

Devlet memurlarını kapsayan 657 sayılı Yasa sil baştan değişiyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 657'nin kökten değişmesi gerektiğini söyledi. Şimşek, "Kamu çalışanlarının varlık sebebi millete hizmettir. Hem ücret yüksek, hem iş garantisi yüksek. Performansı ölçme, iş garantisi ver, özel sektöre göre daha yüksek ücret ver. Buradan verim alabilir misiniz?" diye konuştu.

"657'Yİ KÖKTEN DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM"

İş aleminin önünün açılması, vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi gerektiğini kaydeden Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: "Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç var. Kritik olan bu alanda çok konuştuk ama ilerleme sağlayamadık. Bu dönemde 657'yi kökten değiştirmemiz lazım."

Mehmet Şimşek, memurların özel sektöre göre daha yüksek maaş aldığını ama verimin az olduğunu söyledi.

Devlet Memurlarının tabi olduğu 657 sayılı kanunun tamamen değişmesi gerektiğini belirten Şimşek, Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç olduğunu söyledi.

ŞİMŞEK: HEM ÜCRET YÜKSEK, HEM İŞ GARANTİSİ...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kamuda çalışanların tabi bulunduğu 657 sayılı kanunun kökten değişmesi gerektiğini ifade etti.

Kamu çalışanlarının varlık sebeplerinin millete hizmet olduğunu vurgulayan Şimşek, Performansı ölçülmediği, iş garantisinin olduğu bir şeyden verim alınamayacağını belirtti. Şimşek, "Hem ücret yüksek, hem iş garantisi yüksek. Performansı ölçme, iş garantisi ver, özel sektöre göre daha yüksek ücret ver. Buradan verim alabilir misiniz?" dedi.

Devletin vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermesi gerektiğine dikkat çeken Mehmet Şimşek, Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu dönem de de 657 sayılı kanunun kökten değişmesi gerektiğini ifade etti. Mehmet Şimşek, memurların özel sektöre göre daha yüksek maaş aldığını ama verimin az olduğunu söyledi.

657 SAYILI DEVLET MEMURU KANUNU'NUN SON HALİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR