BIST 10.151
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.458,35
MEMUR

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48 madde nedir

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48.madde çoğu ilanlarda karşımıza çıkmakta. Peki bu kanun nedir, değişecek mi? Memurları ne kadar ilgilendiriyor? İşte detaylar...

657 nedir, devlet memurlarını nasıl ilgilendiriyor? Tüm kamu ilanlarında karşımıza çıkan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 48.maddesi hükümleri şeklindeki not neyi ifade ediyor? 

Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi aşağıdaki hükümleri içermektedir. Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.

1. Türk Vatandaşı olmak,

2.Bu kanunun 40.maddesindeki yaş şartlarını taşımak,

3.Bu kanunun 41.maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,

4.Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

Devlet Memurları Kanunu'nun 40.maddesindeki yaş şartları nedir? İlgili kanunun 40. maddesinde aşağıdaki ifade yer almaktadır.

Genel olarak 18 yaşını tamamlayanlar devlet memuru olabilirler. Devlet Memurları Kanunu'nun 41.maddesindeki öğrenim şartları nedir?

Genel olarak ortaokulu bitirenler memur olabilirler. Ortaokul mezunlarından istekli bulunmadığı takdirde ilkokul bitirenlerinde alınması caizdir. Ayrıca alınacak olan personele veya meslek koluna yönelik daha sonra yabancı dil veya diğer şartlar gerekli görülebilir. Resmi kurum ilanlarından ele alacak olursak, ilanlarda belirtilen Devlet Memurlarının 48. maddesi ve hükümlerini tamamlamak ibaresinin karşılığı aşadaki niteliklerin bulunduruluyor olması anlamına gelmektedir. Kişilerin devlet memuru olabilmek için; Türk vatandaşı olmak, ilana başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak, en az ilköğretim veya ortaokul mezunu olmak (alıma göre opsiyonel) gerekmektedir. Bu şart ve hükümlülükler doğrultusunda personel alımlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48.maddesi hükümleri sağlanmış olacaktır. İlanlarda belirtilmekte olan ilgili kanun ve hükmü ibarelerinin tamamı buradan gelmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR