BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

50 bin açık var! Bakanlık atama yapmıyor

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun icraatlarına değindi ve eksiklikleri dile getirdi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı , , yeni kabineyle birlikte gidip gitmeyeceği konuşulan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun icraatlarını değerlendirdi.

SAĞLIK BAKANI U BAŞARILI MI?

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu döneminde sağlık çalışanlarının özlük haklarında hiçbir mesafe kat edilmediğini, Müezzinoğlu'Nun sağlık çalışanları adına pozitif hiçbir düzenleme ya da uygulamayı gerçekleştiremediğini öne sürdü. Kahveci, “Sağlık çalışanlarının özlük, maaş alanlarındaki sorunlar sürüyor. Bakan Müezzinoğlu döneminde sorunlar olduğu gibi yerinde durmuştu” dedi.

VE LİSANS TAMAMLAMA KONULARINDA GELİŞME OLMADI

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde sağlık çalışanları için verdiği ‘fiili hizmet zammı’ ve ‘lisans tamamlama’ konularında da bir gelişme olmadığını belirtti. Kahveci, “Lisans tamamlama için yasal bir düzenlemeye gerek yoktu. Yüksek Öğretim Kurumu ile yapılacak bir protokolle iş çözülebilirdi” dedi.

VE ÖZLÜK HAKLARINDA BİR İYİLEŞTİRME YAPILMADI

Kahveci, sağlık çalışanlarının maaşlarında ve özlük haklarında herhangi bir iyileştirme yapılmadığını söyleyerek, Sağlık Bakanlığı’nın Müezzinoğlu döneminde çalışanlar adına pozitif bir çalışma da yapılmadığını ifade etti.

Kamu HASTANE BİRLİKLERİNDE GERİ ADIM ATILMALI

Kamu Hastane Birlikleri, Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğü olarak üç yapıya bölünen sağlıktaki yeni sistemin bir çok sorunu da beraberinde getirdiğinin altını çizen Kahveci, ‘sözleşmeli yöneticilik’ uygulamasından da geri dönülmesi gerektiğini söyledi. Yeni sistemin istenmeyen bir sistem olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, hastanedeki yöneticilerin de sözleşmeli sisteme karşı olduğunu söyledi.

50 BİN HEMŞİRE AÇIĞINA KARŞIN ATAMA YOK!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun açıklamalarında Türkiye’de 50 bin hemşireye ihtiyaç olduğunu belirttiğini hatırlatan Kahveci, “Bakan bu şekilde bir açıklama yaparken atama bekleyen hemşire arkadaşlarımız ar. Bunu da anlamak mümkün değil” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR