BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

4/C'liye aile yardımı ödeneği geliyor!

Memur, toplu sözleşmeden, zammın yanı sıra yeni haklar da elde etti. Memurların yanı sıra toplu sözleşme masasından 4/C'lileri de sevindirecek haberler çıktı. 4/C'li çalışanlar aile yardımı ödeneği alacak.

4C’li geçici personel de aile yardımı ödeneğine kavuştu. Bu personelin ayrıca zamdan yararlanması sağlandı. Öğretmenlere verilen eğitim öğretim tazminatı her ay brüt 75 liraya denk gelecek şekilde artırıldı.

3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 45 liradan 60 liraya çıkarıldı. İcra memurlarına verilen tazminatta 5 puanlık artış yapıldı.

4/C PERSONELİ İÇİN AİLE YARDIMI DİLEKÇE ÖRNEĞİ


…………………………….…………………. MÜDÜRLÜĞÜNE

657 sayılı Yasanın 4/C Maddesine göre sözleşmeli personeli olarak çalışmaktayım.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 6111 sayılı Yasanın 118. maddesi ile eklenen Ek-8. maddede; “Ayın veya haftanın bazı günleri yada günün belli saatleri gibi kısmi süreli çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile döner sermaye işletmelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden aile yardımı ödeneğinden veya başka bir ad altında da olsa aynı amaçla yapılan herhangi bir ödemeden yararlanamayanlara, devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, her hangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir” denilmektedir. Bu madde uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli personel olarak istihdam edilenlerin de aile yardımı ödeneğinden yararlandırılmalarına olanak sağlanmıştır.
Yukarıda ifade ettiğim düzenlemelere dayanarak, aile yardımı ödeneğinin tarafıma ödenmesini arz ederim. …… / ….. / 2013

Adı ve Soyadı
İmza



Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR