BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

4/C'lilerde son dakika açıklamaları-19 Aralık 4C haberleri

4/C'lilerde son dakika açıklamaları-19 Aralık 4C haberleri. 4C'liler kadroya geçebilecek mi? 4C'li haberleri. 4C'lilerde son dakika gelişmeleri. 4C'lilerle ilgili son haberler.

KİT'lerde çalışanların maaşlarına ilişkin bir soruya Maliye Bakanı, "Gelir Vergisi çerçevesinde tüm kazançlar gibi ücretler de artan oranlı vergiye tabidir.

4/C'liler ilgili tüm haberleri '4/C KATAGORİMİZDEN takip edebilirsiniz...

Dolayısıyla bu husus sadece KİT'lere özgü değil. Aslında hem özel sektör hem kamuda Gelir Vergisi oranları artan oranlı olduğu için yüzde 15'ten başlayıp yüzde 35'e kadar çıkıyor. Dolayısıyla gelir düzeyine bağlı olarak zaman içerisinde daha yüksek vergi dilimlerine girilebiliyor. Bundan dolayı bu bahsettiğiniz durum yaşanıyor. Ama sadece KİT'lere özgü değil" dedi.

"KİT'LERDE ÖDENEN EK ÖDEME, EK TAZMİNATLARIN EMEKLİLİĞE YANSITILMASI KONUSUNDA ŞU ANDA BİR ÇALIŞMA YOK"

"KİT'lerde çalışan personele ödenen ek ödemelerin emekli maaşına yansıtılmasına yönelik bir çalışma olabilecek mi?" sorusuna da Maliye Bakanı, "KİT'lerde ödenen ek ödeme, ek tazminatların emekliliğe yansıtılması konusunda şu anda bir çalışma yok" yanıtını verdi.

MALİYE BAKANI'NDAN 4/C'LİLERE KÖTÜ HABER

Zaman içerisinde 4/C'lerin durumunda epey bir iyileştirme yaptıklarına işaret eden Maliye Bakanı, "Gerçekten 4/C'li çalışanlarımıza yönelik olarak çok ciddi artışlar söz konusudur. Burada hem fazla çalışma ücreti getirilmiş, aile yardımı getirilmiş. Mali haklarında çok ciddi iyileştirmeler yapılmıştır. Fakat şu an itibarıyla kadro noktasında bir çalışmamız söz konusu değildir" dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR