BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.515,25
İŞÇİ

4/C'liler toplu sözleşme çadırı kuruyor!

Ücretlerinin ve sosyal haklarının iyileştirilemesi için yurdun çeşitli yerlerinde eylem yapan binlerce 4/C'li şimdi de Ankara'da toplu sözleşme çadırı kurmaya hazırlanıyor.

4/C son dakika haberleri, 4/C'lilerin kadro mücadelesi sürüyor, 4/C'liler kadro alabilecek mi? 4/C'lilerin kadro talep,4/C'lilere aile yardımı,4/C toplu sözleşme

4/C'liler 1 - 30 Ağustos tarihleri arasında Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda “4/C toplu sözleşme çadırı kuruyor.

10 kişi Çalışma Bakanlığı, 5 kişi Memur - Sen, 5 kişi Kamu - Sen ve 5 kişi de KESK önünde aynı tarihler arasında açlık grevi yapacak.

4/C'liler, Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda toplu sözleşme çadırı kurmak için harekete geçti. 4/C'liler tarafından oluşturulan Çadır Kurma Komisyonu Üyesi Ahmet Ceylan, kamuda çeşitli kurumlarda 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 4/C fıkrasınca geçici personel olarak zor zartlarda çalışan 4/C'lilerin yıllardan bu yana kadro verileceği söylenerek oyalandığına dikkat çeken Ceylan, “Son torba yasa ile 100 bin 4/B'linin kadroya geçirilip, defalarca Memur-Sen ve hükümetin son torba yasa ile 4/C'lilerinde kadroya geçirileceği ifade edilmesine rağmen geçirilmemişlerdir.

 
Bunun üzerinde 1-30 ağustos tarihlerinde başlayacak kamu toplu sözleşme görüşmelerinde seslerini duyurabilmek üzere tüm sendikalara üye 4/C'liler 1-30 ağustos tarihlerinde Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda yaklaşık 20 bin 4/C'linin katılımıyla beraber dayanışma ve toplu sözleşme çadırı kurma kararı almışlardır” diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR