BIST 10.644
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.528,39
İŞÇİ

4/C'liler bu yıl bayramı erken kutlayacak!

Sözleşmeli çalışan binlerce vatandaş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ağzından çıkacak 'müjdeli' haberleri sabırsızlıkla bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sözleşmelilerin kadroya alınması çalışmasıyla ilgili olarak, "Hangi statüde çalışanların kadroya geçirileceğiyle ilgili çalışmalarımızı bu dönem içerisinde, bu yasama dönemi içerisinde sonlandırmaya kararlıyız" dedi.
Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı.

4/C'Lİ ÇALIŞANLARIN STATÜLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE TIKLAYIN

BU YASAMA DÖNEMİNDE 4/C'LİNİN KADROSU TAMAM

Mahalli idarelerde 23 bin 248 sözleşmeli personelçalıştığını bildiren Çelik, özelleştirme kapsamında atanan 4-C'lilerden halen çalışan sayısının ise 23 bin 345 olduğunu kaydetti. Çelik, hangi statüdekilerin,kadroya geçirileceğiyle ilgili çalışmaları, bu yasama dönemi içinde sonlandırmaya kararlı olduklarını ifade etti.

4/C,4/B ve tüm sözleşmeliler ile ilgili haberleri buradan takip edebilirsiniz...

Çelik, kadınların sendikal yaşama katılım oranının düşüklüğüne ilişkin çeşitli nedenler bulunduğunu,aileyle ilgili sorumlulukların bunlardan biri olduğunu dile getirdi. 234 bin 670 sendikalı kadın işçi çalıştığını,oranın yüzde 4 olduğunu vurgulayan Çelik, "Kamuda 2003'de sendikalı kadın sayısı 200 bin 864 ile yüzde 25,5'ken, bu sayı 490 bin 780'e ulaştı. Kamuda çalışan kadınların sendikalaşma oranı yüzde 59'a yükseldi. Gerek işçi, gerek kamuda çalışan kadınlardaki sendikalaşma, mevcut sendikalı işçi ve memurlar açısından bakıldığında oran olarak iyi noktada olduğumuz söylenebilir" diye konuştu.

Bakan Çelik, 9 Haziran 2013 itibariyle 7 bin 2 mobbing çağrısı alındığını, bunların 872'sinin şikayetedönüştüğünü belirtti.

Yorumlar 8 Yorum
ÇOK OKUNANLAR