BIST 10.708
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.525,66
İŞÇİ

4/C'li çalışana kadro için uzlaşma

Hükümet milyonlarca çaloşanın yüzünü güldürecek düzenlemeler çin harekete geçti. Bunlardan birisi de yıllardır kadro ve şartlarının iyileştirilmesini isteyen 4/c'liler var...

Hükümet, milyonlarca memurun yüzünü güldürecek 2 müjdeli haber için düğmeye bastı. Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda, memura disiplin affı ve 1 derece verilmesi konusu karara bağlanacak. Kurul, yılın ilk toplantısını bugün yapıyor.

4/C'LİYE KADRO

Sendikalar, Kurul'a, 4C'lilere kadro, disiplin cezalarının affı talebi ile geliyor. Talepler arasında 1 derece verilmesi, kamudaki üniversite mezunu işçilerin memuriyet kadrosuna geçirilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması konuları da var. Sendikalar, Kurul gündemine getireceği konuları Başbakan Tayyip Erdoğan'a da iletmiş, Başbakan da çözülmesi talimatı vermişti.

Sendikalar da, önceki toplantıda af ve derece konusunda hükümetle büyük oranda anlaşma sağlandığını belirtiyor. Düzenleme ile 15 Ocak 2005'ten sonra işe başlayan memurlara 1 derece verilecek. Bu tarihten önce görevde olan memurlarla bu tarihten sonra memuriyete girenler arasında var olan derece farkı giderilecek. Yeni memurlarda 1 derece alarak göreve başlayacak.

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR