BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.455,95
İŞÇİ

4C'li bu kez kadroya girecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4C statüsünde çalışan sözleşmelilerin durumu hakkında konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Aslında 4 C statüsünde iş güvencelerinde de bir problem bulunmamaktadır.

Biz de toplu sözleşme sürecinde yapacağımız çalışmayı yapacağımızı, mali durumlarını iyileştireceğimizi ifade ettik. Ama kadroyla ilgili takdir edersiniz ki, bu hükümetin ele alacağı bir konu. Meclis de tatilde olduğu için şu anda o konuyla ilgili ileri derecede bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum." dedi.

Baba ocağı Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Emirsultan Mahallesi'nde düzenlenen sünnet töreninde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, 4 C statüsünde çalışanların kadroya alınıp alınmayacağı yönündeki sorusunu cevaplandırdı. Bakan Çelik şunları kaydetti: "Şimdi bizim o çalışmalarda 4B'lilerin kadroya alınacağını ifade etmiştik. Bunun gereğini yaptık. 100 bin kişi şu anda kadrolu oldular ve oluyorlar. Özelleştirme neticesinde 4 C statüsüne çalışan 23 bin çalışanımızla ilgili olarak da toplu sözleşme masasında sosyal haklarının ele alınacağını ifade ettik. Aile ve çocuk yardımı gibi yardımların yanında ana ücretlerine, ilkokul mezunu kardeşlerimiz bin 33 lira alıyorlardı. Oraya da 175 lira ilave yaparak çok ciddi bir maaşlarında, oran olarak bakarsak yüzde 35-40'lar oranında maaşlarında iyileştirme oldu. Onların talepleri kadro.

Aslında 4 C statüsünde iş güvencelerinde de bir problem bulunmamaktadır. Ama 4 C diye öteden beri anılmalarının onlara verdiği sıkıntılarını geçici personelmiş gibi algıların kendilerini rahatsız ettiğini ifade ettiler. Biz de toplu sözleşme sürecinde yapacağımız çalışmayı yapacağımızı, mali durumlarını iyileştireceğimizi ifade ettik. Ama kadroyla ilgili takdir edersiniz ki, bu hükümetin ele alacağı bir konu. Meclis de tatilde olduğu için şu anda o konuyla ilgili ileri derecede bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR