BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,82
ALTIN 2.426,09
İŞÇİ

4/C torba yasa kadro- 4/C'lilere kadro son dakika- 4C haberleri 17/01/2014

Torba yasa görüşmelerinden 23 bin 4/C'liye neler çıktı? İşte 23 bin 4/C'li personeli yakından ilgilendiren torba yasa 4/C gelişmeleri. 4/C torba yasa kadro- 4/C'lilere kadro son dakika- 4C haberleri 17/01/2014.

Torba yasa görüşmelerinden 23 bin 4/C'liye neler çıktı? İşte 23 bin 4/C'li personeli yakından ilgilendiren torba yasa 4/C gelişmeleri. 4/C torba yasa kadro- 4/C'lilere kadro son dakika- 4C haberleri 17/01/2014.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Benim bilgim dahilinde 4C'lilerin kadroya alınması için şu anda herhangi bir çalışma yok" dedi.

2013 yılının tamamında bütçe giderleri 407,9 milyar lira, bütçe gelirleri 389,4 milyar lira, bütçe açığı ise 18,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Şimşek, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi gerçekleşmelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

4/C'lilerle ilgili tüm haberleri "4/C HABERLERİ" kategorimizden takip edebilirsiniz...

MEHMET ŞİMŞEK: 4/C'LİYE KADRO YOK!

Mali politikaların büyümeyi desteklediğini belirten Şimşek, gelişmiş ülkelerde 2013 yılında 2012 yılına göre bir toparlanma yaşandığını, bunun bu yıl da devam edeceğini söyledi. Gelişmekte olan ülkelerde büyümenin geçen yıl önemli ölçüde yavaşladığına dikkat çeken Şimşek, küresel ekonominin ise 2014 yılında 2013 yılına göre bir miktar daha güçlü seyredeceğini ifade etti.

Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı AB'deki resesyon, kriz ve sermaye akımlarının zayıflamasına rağmen, ekonominin Orta Vadeli Programda belirlenen yüzde 3,6'yı aşarak muhtemelen yüzde 4 civarında büyüyeceğini bildirdi. Şimşek, şunları kaydetti:

TÜRKİYE DİĞER ÜLKELERİN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ

"Türkiye ekonomisi büyüme açısından 2013 yılına baktığımız zaman oldukça iyi bir yıl geçirmiştir karşı karşıya olduğu sorunları dikkate alırsanız. Aslında yüzde 4'e yakın bir büyüme gelişmekte olan ülkelere oranla da yadsınacak bir büyüme değildir. Çin hariç gelişmekte olan ülkelere bakarsanız, geçen sene gelişmekte olan ülkeler yaklaşık yüzde 3,2 civarında büyümüştür. Türkiye'nin yüzde 4 civarında büyüyeceğini dikkate alırsak, Çin hariç gelişmekte olan ülkelere oranla Türkiye'deki büyümenin 0,8 puan fazla yukarıda olduğunu göreceksiniz. Bu da aslında oldukça önemli bir başarıdır. Öyle sıkıntılı bir bölgede, böyle bir dönemde."

BU HABERE ŞİMŞEK TARAFINDAN AÇIKLAMA GELDİ: KADRO YOK

Bu ay içerisinde TBMM'ye sunulması beklenen çalışmada söz konusu statüdeki çalışanlara kadro müjdesinin de yer aldığı ifade ediliyor. Ayrıca pek çok vatandaşın sigorta prim borcuna da yeniden yapılandırma imkanı geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başta 4/C'lilerin durumu ve sigorta pirim borcu konusunda yapılandırma içeren çalışma paketinin içeriği belli olmaya başladı. Tasarı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) yapılan çalışmaların ardından Bakanlar Kurulu'na da sunulmuştu. 4/C'lilere kadro müjdesi içeren tasarı da diğer öne çıkan bir başlık da prim borcunda yeniden yapılandırma imkanı getirilmesi. Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yaklaşık 3,5 milyon kişinin SGK'ya 7,5 milyar TL dolayındaki borcundan sadece 350 milyon TL civarındaki bir tutar tahsil edilebilmişti. Torba yasa ile borcun faizi silinecek ve yapılandırmaya gidilecek. Böylece vatandaşlar sağlık hizmetinden yararlanabilecek. Aynı şekilde Bağ-Kur'luların borcuna da af ve yapılandırma geliyor. Buna göre de 1 ile 2 yıl üzerinde borcu olanların borcunda yapılandırmaya gidilecek.

Torba yasa görüşmelerinden 23 bin 4/C'liye neler çıktı? İşte 23 bin 4/C'li personeli yakından ilgilendiren torba yasa 4/C gelişmeleri. 4/C torba yasa kadro- 4/C'lilere kadro son dakika- 4C haberleri 17/01/2014.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR