BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.523,49
İŞÇİ

4/C-son dakika açıklaması-Mehmet Şimşek 4/C'ye kadro yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4/C'liler ile ilgili her hangi bir kadro çalışması yok dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Benim bilgim dahilinde 4C'lilerin kadroya alınması için şu anda herhangi bir çalışma yok" dedi.

BU HABERE ŞİMŞEK TARAFINDAN AÇIKLAMA GELDİ: KADRO YOK

Bu ay içerisinde TBMM'ye sunulması beklenen çalışmada söz konusu statüdeki çalışanlara kadro müjdesinin de yer aldığı ifade ediliyor. Ayrıca pek çok vatandaşın sigorta prim borcuna da yeniden yapılandırma imkanı geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başta 4/C'lilerin durumu ve sigorta pirim borcu konusunda yapılandırma içeren çalışma paketinin içeriği belli olmaya başladı. Tasarı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) yapılan çalışmaların ardından Bakanlar Kurulu'na da sunulmuştu. 4/C'lilere kadro müjdesi içeren tasarı da diğer öne çıkan bir başlık da prim borcunda yeniden yapılandırma imkanı getirilmesi. Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yaklaşık 3,5 milyon kişinin SGK'ya 7,5 milyar TL dolayındaki borcundan sadece 350 milyon TL civarındaki bir tutar tahsil edilebilmişti. Torba yasa ile borcun faizi silinecek ve yapılandırmaya gidilecek. Böylece vatandaşlar sağlık hizmetinden yararlanabilecek. Aynı şekilde Bağ-Kur'luların borcuna da af ve yapılandırma geliyor. Buna göre de 1 ile 2 yıl üzerinde borcu olanların borcunda yapılandırmaya gidilecek.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR