BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.433,96
İŞÇİ

4/C kamu kadrosu torba yasa- 4/C'lilere torba yasa kamu kadro son dakika 17/02/2014

4/C kamu kadrosu torba yasa- 4/C'lilere torba yasa kamu kadro son dakika 17/02/2014. 4/C kamu kadrosu son dakika. 4/C'lilere kamu kadrosu gelecek mi? 4/C kamu kadrosu haberleri detaylar.

MEMURLAR- 4/C kamu kadrosu torba yasa- 4/C'lilere torba yasa kamu kadro son dakika 17/02/2014. 4/C kamu kadrosu son dakika. 4/C'lilere kamu kadrosu gelecek mi? 4/C kamu kadrosu haberleri detaylar.

4/C'lilerin uzun bir süredir beklediği güzel haber geldi. 4/C'lilerin alacağı ailer yardımı ve çocuk yardımı ücretleri belli oldu.

4/C'liler ile ilgili tüm haberler için TIKLAYIN

4/C'lilerin kadrosunda son durum ne? Haberi BURADA

14 Şubat 2014 CUMA

Resmi Gazete

Sayı : 28913

TEBLİĞ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 - 1/9/2012 tarihli ve 28398 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İşveren Uygulama Tebliğinin "7.7-Kısmen Prime Tabi Tutulacak Kazançlar" başlığı altında yer alan, "7.7.2-Çocuk Zammı (Yardımı)" başlığı altında düzenlenen kısmının birinci paragrafına, "çocuk başına 16 yaşından büyükler için belirlenen asgari ücretin % 2'si" ibaresinden sonra gelmek üzere; ", 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi kapsamında çalışan sigortalıların aynı şartları haiz her bir çocuğu için % 4'ü" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 - Aynı Tebliğin "7.7-Kısmen Prime Tabi Tutulacak Kazançlar" başlığı altında yer alan, "7.7.3-Aile Zammı (Yardımı)" başlığı altında düzenlenen kısmının birinci paragrafına, "16 yaşından büyükler için belirlenen asgari ücretin %10'u" ibaresinden sonra gelmek üzere; ", 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi kapsamında çalışan sigortalıların aynı şartları haiz eşi için % 20'si" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 - Bu Tebliğ yayımını izleyen aybaşından itibaren yürürlüğe girer.

MADDE 4 - Bu Tebliğ hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.

MEMURLAR-  4C kadro son dakika- 4/C kamu kadrosu- Torba yasa 4/C kamu kadrosu 13/02/2014. Torba Yasa 4/C'lilere kamu kadrosu getirecek mi?

Devlet Personel Başkanlığı bugün bir açıklama yaparak, 4/C statüsünde çalışan geçici personel için hazırlamış olduğu rehberi güncellediğini açıkladı.

4/C'liler ile ilgili tüm haberler BURADA!

BAŞKANLIĞIN YAYIMLADIĞI REHBER İÇİN TIKLAYIN

Bilindiği üzere, 2014 ve 2015 yılına yönelik toplu sözleşmelerde, 4/C'li çalışanların hem ücretleri arttırılmış hem de kendilerine aile yardımı ödeneği verilmesi kararı alınmıştı.



Başkanlık, kendi yayınladığı rehberdeki ücretleri güncellerken evli (eşi çalışmayan) ve 2 çocuklu aile üzerinden hesaplama yapmıştır. Bu detaya dikkat edilerek değerlendirme yapılmalıdır.

4/C'liler ilgili tüm haberler BURADA!

TORBA YASAYLA KİMİN MAAŞI NE KADAR ARTACAK?

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

20'den fazla sorunu içeren taleplerde özellikle kamuda işçi statüsünde çalışmasına rağmen memur işi yapan ünieversite mezunlarının memurluk istekleri, özelleştirme sonrasında kamu kurumlarına atanan 4C'lilerin kadro beklentisi, 2005 sonrası memur olanların 1 derece istekleri ile memur disiplin affı talepleri öne çıkıyor. Kendilerini 'üniversiteli işçiler' olarak tanıtan binlerce 4 ve 2 yıllık üniversite diplomasına sahip kamu görevlisi, memur işi yapmalarına rağmen işçi kadrosunda oldukları için hiçbir hak ve yetkilerinin olmamasından yakınıyor. Bu görevliler memur kadrosuna geçirilerek statü değişikliği yapılmasını istiyor. 4C statüsündeki geçici personel ise büyük sıkıntı içinde olduklarını belirterek, 4B veya 4A yapılarak kadroya geçirilmelerini bekliyor. Bu arada akademik personelin zam talepleri de konular arasında bulunurken bununla ilgili Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın yaptığı , "Öğretim üyelerinin özlük hakları ve ücretleri iyileştirilecek" açıklaması memnuniyetle karşılanırken bir an önce hayata geçirilmesi isteniyor.

HANGİ ÇALIŞAN TORBA'DAN NE İSTİYOR?

TALEPLER NELER?

Torba yasayla çözüm bekleyen sorunlardan bazıları şöyle: Öğretim elamanlarına maaş artışı, 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affına ilişkin düzenleme yapılması, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında otuz yıllık süre sınırlamasının kaldırılması, yüksek öğretim mezunu işçilerin memur kadrosuna geçirilmesi, iş ve meslek danışmanlarının kadroya geçiş kaynaklı maaş mağduriyeti, atama yapılacak öğretmen sayısının artırılması...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR