BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,13
ALTIN 2.508,90
ÖĞRETMEN

45 günlük izin öğretmenleri mağdur edecek mi?

Lise son sınıflara verilen 45 günlük LYS izni nedeniyle boş geçecek derslerin ek ders ücretleri ne olacak? Öğrenciye verilen izin öğretmenleri mağdur edecek mi?

LYS hazırlığı yapan lise son sınıf öğrencilerinin velilerinin onayı ile 45 gün izinli sayılması yönündeki MEB kararı öğretmenleri de yakından ilgilendiriyor. Eğitim İş yaptığı açıklamada 45 günlük izin nedeniyle boş geçecek derslerin öğretmenleri mağdur etmemesi gerektiğini vurguladı.

Öğrenciye İzin Öğretmene Ceza Olmamalı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi ile ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerine velilerinin yazılı müracaatları halinde 45 güne kadar izin verilebileceği duyurulmuştur.

Söz konusu genelgenin eğitim açısından yanlışlığı bir yana yine öğretmenler ve idareciler açısından lise son sınıfta dersi olan öğretmenlerin sınıfta öğrenci olmaması durumunda ekders ücreti alıp almayacağı tartışılmaktadır.

İlgili genelge kapsamında öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği konusunda ve buuygulama sonucunda öğretmenlerimizin mağdur edilmemesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı yazdık.

Eğitim İş'in ilgili Yazısı İçin Tıklayınız

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR