BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
ÖĞRETMEN

45 gün öğretmenlerin ek dersini yakacak mı?

Lise son sınıflara verilen 45 günlük izin öğretmenlerin ek ders ücretlerini nasıl etkileyecek? Eğitim sendikaları öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması şimdiden harekete geçti...

MEB'in lise son sınıflara verdiği 45 günlük LYS izni öğretmenlerin de gündeminde. 45 günlük izin nedeniyle boş geçecek derslerin ek ders ücretlerinin akıbetini merak eden eğitim camiası Bakanlık'ı uyardı.

Eğitim sendikaları ortaya çıkan özel durumun öğretmenleri mağdur etmemesi için harekete geçti. Eğitim Bir Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen sendikaları MEB'ten ek ders konusunda net bir tutum beklerken ilgili mahkeme kararları ve yönetmelik hükümlerine dikkat çektiler.

EĞİTİM BİR SEN, MEB'TEN EK DERS İÇİN BİLGİ TALEP ETTİ

Mezkûr genelge kapsamında, 12. sınıf öğrencilerinin 45 günü geçmemek üzere özürlü devamsız sayılarak sınıfa ve okula gelmemesi imkan dahilinde iken, 12. sınıflara ders vermekle yükümlü öğretmenlerin bu türden bir imkanı olmadığı, öğrenci olmasa ve hatta fiilen ders yapamasa dahi okula ve sınıfa gelmekle yükümlü olduğu açıktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı göndererek, söz konusu genelge kapsamında 2013 LYS’ye katılacak 12. sınıf öğrencilerinin, Bakanlık Genelgesi gereği azami 45 gün sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılacaklarından, bu 45 günlük süre zarfında 12. sınıflarda ders vermekle yükümlü olan öğretmenlerin ders görevlerini yapmış sayılacağı ve ek ders ücretlerini tam olarak alabilecekleri hususunda gerekli açıklamanın ivedilikle yapılmasını ve sendikamıza bilgi verilmesini talep ettik.

EĞİTİM İŞ: ÖĞRENCİYE İZİN ÖĞRETMENE CEZA OLMAMALI!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi ile ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerine velilerinin yazılı müracaatları halinde 45 güne kadar izin verilebileceği duyurulmuştur.

Söz konusu genelgenin eğitim açısından yanlışlığı bir yana yine öğretmenler ve idareciler açısından lise son sınıfta dersi olan öğretmenlerin sınıfta öğrenci olmaması durumunda ekders ücreti alıp almayacağı tartışılmaktadır.

İlgili genelge kapsamında öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği konusunda ve buuygulama sonucunda öğretmenlerimizin mağdur edilmemesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı yazdık.

Eğitim İş'in ilgili Yazısı İçin Tıklayınız

EĞİTİM SEN İLGİLİ MAHKEME KARARINA DİKKAT ÇEKTİ

Eğitim Sen, Samsun İdare mahkemesince verilen iki mahkeme kararını yayımladı. Kararda, ek ders-öğrencilerin gelmemesi nedeniyle ders işleyemeyen öğretmenin ek ders ücretinin kesilemesi yönündeki idare işlemi iptal edildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR