BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,06
GÜNCEL

4 bin 500 engelliye 100 bin lira!

Engellilerin önünü açmayı hedefleyen "Girişimci Engel Tanımaz" projesi büyük ilgi görüyor. Projeye göre, kendi işinin patronu olmak isteyen 4 bin 500 engelliye 100 bin lira para verilecek.

Engellilerin önünü açmayı hedefleyen "Girişimci Engel Tanımaz" projesi büyük ilgi görüyor.

 Bugün'den Selvi Çelik'in haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın engellilere iş sahası açmak ve eğitim oranını yükseltmek için başlattığı proje meyveleri vermeye başladı. Bu kapsamda 4 bin 500 engelli kendi işinin patronu olmak için başvuru yaptı.

İŞKUR kurs verecek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla başlayan proje kapsamda, engelliler İŞKUR'un 3 hafta devam edecek girişimcilik kursuna katılacak.

Kursta başarılı olanlara sertifika verilecek. Girişimcilik sertifikası alan engelliler KOSGEB'den destek almak için proje hazırlayacak. Projede iş planı, işin nerede kurulacağı ve adres bilgisi verilecek. Projesi kabul edilenlere 30 bin lira hibe ve 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sağlanacak.

'Koç'lar yardım edecek Engelli girişimcilere, başarılı meslek uzmanları koçluk desteği verecek. Her engellinin bir gönüllü koçu olacak. Ayrıca eğitimlerin yanı sıra engellilere girişimcilik ve iş alanları hakkında seminerler ve konferanslar düzenlenecek. Bunlara iş dünyasının önemli temsilcileri de katılacak. Bu buluşmalarla, proje başvurusundan işini kurma sürecinin sonuna kadar yardım edilecek.

EĞİTİM SONU TAMAMLANACAK

Şimdiye kadar 200 engelliye eğitim verilen seminerlerde yıl sonuna kadar tüm engelli bireylerin eğitileceği bildirildi. Girişimci olmak isteyen engelliler ya da yakınları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasındaki "Kendi İşimi Kurmak İstiyorum" linkine tıklayıp, formu doldurarak başvurunun yapılabileceği aktarıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR