BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
EMEKLİ

3600 güne göre nasıl emekli olunur?

'Ne zaman emekli olurum emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?' gibi sorular vatandaşların kafasını karıştırmaya devam ediyor. Emekli olmak isteyenler kişiler ise prim gününe göre nasıl hesaplama yapıldığını merak ediyor. İşte detaylar...

'Emekli yaşımı nasıl hesaplarım, kaç yaşında emekli olurum sorusu' çalışanların en merak ettiği sorular arasında. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ya da Bağ-kura kayıtlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olacağını, prim gün sayılarını öğrenmek istiyor. 3600 güne göre nasıl emekli olunur? Detaylar memurhaber.com'da.

Emeklilik yaşı ülkeden ülkeye değişiklikler gösterir. Ayrıca birçok ülkede kadınlar er­keklere göre daha erken yaşta emekli oluyor. Türkiye`de emeklilik yaşı devlet tarafından farklı statülere ve farklı koşullara göre kanunla belirlenmektedir. 8 Eylül 1999 tarihine kadar, kadınlar 38 erkekler ise 43 yaşında emekli olabiliyorlardı. O tarihten sonra emeklilik koşulları ağırlaştırıldıkça, emekli olabilme yaşı ve prim ödeme gün sayısı yükseltildi. 

TÜRKİYE'DE EMEKLİ OLMAK KURUMLARA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Emeklilik için doldurulması gerekli prim gün sayısı nasıl belirlenir?Emeklilik prim gün sayısı emeklilik statüsüne ve sosyal güvenlik sistemine dahil olduğunuz güne göre değişiklikler gösterir.

3600 GÜNE NASIL EMEKLİ OLUNUR?

3600 güne göre emekli olmak isteyen kişiler için en önemli kriter işe giriş tarihidir. 08.09.1999 önce SSK'lı olarak işe giren kişileri kapsayan bu durumdan sadece bu kriteri sağlayan kişiler yararlanabilmektedir. Bu nedenle işe giriş tarihinizi öğrenerek bu imkandan yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenebilirsiniz.

EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPIYOR

Tüm bu bilgiler doğrultusunda emekli olabilmeniz için tüm şartları kolay bir şekilde öğrenerek emeklilik durumunuzu öğrenebilirsiniz. Emekli olmak için şartları taşıdığınızda ise belirtildiği gibi internet üzerinden başvuru yaparak emeklilik işlemlerinizin başlamasını sağlayabilirsiniz. Bu konuda internet üzerinden sunulan hizmetler size yardımcı olacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR