BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

3 hafta içerisinde bin 500 psikolog istihdam edilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "3 hafta içerisinde bin 500 psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve toplum hizmetleri uzmanı alacağız" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından açıklanan ve ASDEP projesi için bakanlıkta istihdam etmek üzere alınacak psikolog alımlarının 3 hafta içinde gerçekleşeceği belirtildi.

Sema Ramazanoğlu, birkaç ilde başlattıkları ASDEP'in ile her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını söyledi. "Bu Sağlık Bakanlığından alınmış bir model. Aile hekimliği model olarak alınmıştır. Aile hekimliğinde nasıl her ailenin bir hekimi varsa bizde de her ailenin sosyal danışmanı olacak. O ailenin sorunlarıyla ilgilenecek, ona rehberlik edecek, o aileye rehabilitasyonda ve psikoterapide bulunacak" ifadelerini kullandı.

3 HAFTA İÇERİSİNDE BİN 500 PSİKOLOG İSTİHDAM EDİLECEK

Sözlerine bir müjde vermek istiyorum diyerek devam eden Ramazanoğlu, "Bir başka müjdeyi vermek istiyorum. Çok yakın bir zaman içerisinde, 3 hafta içerisinde bin 500 psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve toplum hizmetleri uzmanını Bakanlığımızda istihdam etmek üzere alıyoruz. Bunun altyapısını hazırladık ve kadrolarını aldık, bu arkadaşlarımız saha elmanı olacaklar" dedi.

ASDEP PROJESİ ERZURUM'DA BAŞLADI

Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ile Silopi'de güvenlik güçleri çıktıktan sonra 100 kişiyle sahada çalışmaya başladıklarını bildiren Ramazanoğlu, "Bugün de ASDEP projemizi Erzurum'da başlattık. Erzurum'a da hayırlı olsun. Ben de bugün bu projenin gönüllü bir çalışanı olarak bir aileyi ziyaret edeceğim, bakan kimliğimle değil doktor ve sosyal çalışan kimliğimle" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR