BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
ÖĞRETMEN

250 engelli öğretmen atanacak

2016 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre 250 engelli öğretmen ataması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bu yılki Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) katılan adaylardan 250 öğretmen alımı yapılacak.

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun 48´inci maddesinde belirtilen genel şartlar ile EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen özel şartları taşımaları gerekiyor.

BAŞVURULAR 14 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Buna göre, başvurular 14-17 Haziran 2016 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurmak suretiyle yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK, KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2016 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek, ayrıca halen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacak. Ancak, ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının göreve başlama işlemleri esnasında öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekiyor.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Atamalar, adayların tercih ettiği illere ilan edilen kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak, ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri valiliklerce belirlenecek.

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR