BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.448,30
GÜNCEL

25-26 Kasım okullar tatil mi hangi sınıflar tatil yapacak

25 26 Kasım okullar tatil mi sorusunun cevabı için gözler MEB resmi açıklamasına çevrildi. TEOG tatili hangi sınıfları kapsıyor, hangi sınıflar tatil yapacak? İşte MEB'in resmi yazısı...

25-26 Kasım’da okullar tatil edilecek mi? TEOG sınavı sonrasında hangi sınıflar tatil yapacak?  İşte öğrencilerin en çok merak ettiği bu sorulara MEB'den resmi açıklama...

TEOG sınavına çok az bir süre kala akıllarda kalan sorulardan bir tanesi de o gün okulların tatil olup olmayacağı konusu. 25-26 Kasım'da TEOG sınavı olacak ve konular da açıklandı.

İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE TATİL

MEB, 8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavının tarihlerini açıkladı.TEOG sınav tarihleri takvimine göre ilk TEOG sınavı 25 26 Kasım tarihinde yapılacak. Bu iki günde 8. sınıf öğrencileri sınava girerken, diğer ilkokul ortaokul öğrencileri ise tatil yapacak. İki gün sürecek olan ilk merkezi ortak sınavların ardından ikinci dönem yapılacak TEOG sınavları için ise 27 ve 28 Nisan tarihleri açıklandı.



İLK GÜN TÜRKÇE, MATEMATİK, DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SINAVLARI YAPILACAK

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG sınavları ilk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları olarak yapılacak. 26 Kasım yani TEOG sınavlarının ikinci günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınavlar yapılacak.

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI

2. dönem ortak sınavlar ise 27 ve 28 Nisan 2016, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.



24 SAAT NÖBET TUTULACAK

Baskı sürecinde kapalı dönem çalışmasına katılan 60 personel, sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra 20 Ekim-26 Kasım'da kapalı devre çalışmasına alındı. Ortak sınavın iş ve işlemlerinin yürütüldüğü Gölbaşı Ballıkpınar Kampüsü'nde, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ile yapılan protokolle güvenlik tedbirleri artırıldı. Bu kapsamda, sınav evrakının basım aşaması olan kapalı devre süresince 24 saat esaslı silahlı nöbetçi uygulamasına geçildi.

Sınav evrakının sevkiyatında kullanılan kamyonların kapıları ve sınav merkezlerindeki sınav kutuları muhafaza odalarının güvenliği, özel kilit sistemi ve emniyet ile jandarma güçlerinin 24 saat esasına dayalı nöbet tutmasıyla sağlanacak.

Sınav evrakının sınav merkezine güvenli dönüşü için de gerekli tedbirler alınacak. Tüm araçlar gidiş ve dönüşlerinde GPS ile sürekli takip edilecek. Bu yıl, her yazılı dersin sınavında kullanılacak öğrenci yoklama listesi, salon oturma düzeni planı ve tutanak tek evrak olarak düzenlendi. Öğretmen sınava girmeyen öğrencinin durumunu, adının karşısına kodlayarak belirtecek.
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR