BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
MEMUR

21/06/2014 LYS-2 Fen Bilimleri biyoloji-kimya-fizik yorumları nasıldı 21 Haziran 2014

21/06/2014 LYS-2 Fen Bilimleri biyoloji-kimya-fizik yorumları nasıldı 21 Haziran 2014. LYS-2 Fen Bilimleri yorumları nasıl? LYS-2 biyoloji yorumları. LYS-2 kimya yorumları nasıl? LYS-2 Fen Bilimleri yorumları kimya-biyoloji-fizik yorumları.

MEMURLAR21/06/2014 LYS-2 Fen Bilimleri biyoloji-kimya-fizik yorumları nasıldı 21 Haziran 2014. LYS-2 Fen Bilimleri yorumları nasıl? LYS-2 biyoloji yorumları. LYS-2 kimya yorumları nasıl? LYS-2 Fen Bilimleri yorumları kimya-biyoloji-fizik yorumları.

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı bugün saat 12:15’te sona erdi. Geçen hafta yapılan Matematik-Geometri sınav sorularının zorlayıcı olması adaylar için Fen Bilimleri sınavının önemini daha da artırdı. Fen Bilimleri sınavında yer alan soruların okul müfredatına uygun olması ile birlikte zorlayıcı olduğu görüldü. MF puan türünden tercih yapacak öğrencilerin Fen Bilimleri sınavı ile birlikte sınav maratonu sona erdi.

Uğur Hazırlık Kimya Bölüm Başkanı Bedrettin Boyacıgil; “Sınava giren öğrencilerin ifadelerine göre sınavda müfredat dışı soru bulunmamaktadır. Soruların konu dağılımı, geçen yıllarda olduğu gibi dengelidir. Seçici, ayrıntılı bilgiler içeren soruların “Organik Kimya” bölümünde yer aldığını görmekteyiz. İyi bir eğitim alan, doğru kaynakları kullanan, bilgi boşluğu olmayan öğrencilerin başarılı bir sınav geçirdiğini düşünmekteyim. ” dedi.

21/06/2014 LYS-2 Fen Bilimleri biyoloji-kimya-fizik yorumları nasıldı 21 Haziran 2014. LYS-2 Fen Bilimleri yorumları nasıl? LYS-2 biyoloji yorumları. LYS-2 kimya yorumları nasıl? LYS-2 Fen Bilimleri yorumları kimya-biyoloji-fizik yorumları. 

Uğur Hazırlık Fizik Bölüm Başkanı Ergun Bulşu; “Öğrencilerimizden edindiğimiz bilgilere göre 2014 LYS Fizik testindeki sorular, MEB’in Lise fizik müfredatının tamamını kapsayacak şekilde sorulmuştur. Sorulardaki konu kapsamı, geçen yılki sınava paralellik göstermekle birlikte, matematiksel işlemler biraz daha öne çıkmıştır. Öğrencilerimiz, fizik testinin geçen yıla göre daha zor olduğunu ifade etmiştir. Sınavdaki sorular, sene içinde kullandığımız yayınlarımızda yer alan sorularla örtüşmektedir.” dedi.

Uğur Hazırlık Biyoloji Bölüm Başkanı A. Mete Kizir; “2014 LYS-2 Fen Bilimleri sınavının soruları bildiğiniz gibi açıklanmadı. Ancak öğrencilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda sorular hakkında fikir sahibi olduk. Öğrencilerimizden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda ve yaptığımız ilk değerlendirmeler neticesinde hatalı, yanlış ve müfredat dışı herhangi bir sorunun olmadığı, başarılı bir sınavı geride bıraktığımızı görmüş olduk. Bugün yapılan sınavda, son yıllarda olduğu ve de öngördüğümüz gibi 30 Biyoloji sorusundan 12. Sınıf ağırlıklı olmakla birlikte 11, 10 ve 9. Sınıf müfredatından da sorular sorulmuştur. Geçmiş yıllara göre soruların, bu yıl daha zorlayıcı, detaylı ve ayırt edici sorular olduğunu söyleyebiliriz. “dedi.

Uğur Hazırlık ÖSYS Koordinatörü Gülay Hasdemir; “2014 LYS 2 sonuçlandı, öğrencilerimiz sınavdan çıktılar ve MF puanıyla tercih yapacak öğrenciler için sınav maratonu sona ermiş oldu. Öğrenciler Fizik sorularının daha zorlayıcı olduğu ifade etmişler, kimya testinde ise 12. Sınıf organik kimya sorularının daha ayırt edici olduğunu söylemişlerdir. Öğrencilerimiz Fizik, kimya ve biyoloji sorularının kendileri için sürpriz olmadığını, yıl içinde yayın ve sınavlarımızda çözdükleri sorularla çok benzerlikler görüldüğünü söylemişlerdir. Öğrencilere hak ettikleri güzel bir tatil yaşamalarını, hedefledikleri üniversite ve bölümlere yerleşerek başarılı bir üniversite hayatı dilerim.”
21/06/2014 LYS-2 Fen Bilimleri biyoloji-kimya-fizik yorumları nasıldı 21 Haziran 2014. LYS-2 Fen Bilimleri yorumları nasıl? LYS-2 biyoloji yorumları. LYS-2 kimya yorumları nasıl? LYS-2 Fen Bilimleri yorumları kimya-biyoloji-fizik yorumları. 

Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil; “Fen Bilimleri sınavının sona ermesiyle MF puan türüyle öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek olan öğrencilerin sınavları sona ermiş oldu. Öğrenciler bundan sonraki süreçte, sınav açıklanana kadar dinlenmeli, sınavın açıklanmasıyla birlikte başlayacak olan tercih dönemine ise hazırlık yapmalılar. Tercih edilecek bölümler, meslek araştırmaları ve tercih listesine karar verme aşamasında bu süreci iyi değerlendirmeliler. ÖSYM tarafından sınavın en geç 15 gün içinde açıklanacağını tahmin etmekteyiz. Öğrencilerin ve velilerin tatil planlarını bu durumu göz önünde bulundurarak oluşturmalarını tavsiye ederim.” dedi.

Uğur Hazırlık ÖSYS Koordinatörü Gülay Hasdemir; “2014 LYS 1 matematik ve geometri sınavı tamamlandı. Sınavdan çıkan öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre, öğrencileri uğraştıran, uzun işlemli, matematik bilgi altyapısı sağlam olan öğrencileri ayırt edebilecek seçici sorular olduğu anlaşılmaktadır. Bunun yanında tüm öğrencilerin rahatlıkla doğru yanıtlayabileceği sorular da yer almaktadır. Toplamda 80 soru yanıtlayan öğrenciler için okuduğunu anlama, yorumlama, işlem yapma hızları da zamanı kullanma açısından ayırt edici olmuştur. Öğrencilere gelecek hafta girecekleri LYS 2 Fen Bilimleri ve LYS 3 Edebiyat Coğrafya sınavında ve tüm yaşamlarında başarılar dilerim.”

Uğur Hazırlık Matematik Bölüm Başkanı Adil Kurt; “LYS-1 Matematik testinde 9. 10. 11. ve 12. Sınıf konularının tümünden ve müfredat içinden soru sorulmuştur. Bu soruların çözümlerinin temel bilgiye, ispata ve yoruma dayalı olduğunun bilgisini sınava giren öğrencilerimizden öğrendik. LYS-1 Geometri testinde ise 10. 11. ve 12. Sınıf konularından birbirine yakın sayıda soru çıkmıştır. Geçmiş yıllara göre 12. Sınıf konularından bu sene daha fazla soru sorulmuştur. Konuları teorik olarak bilen öğrenciler, soruları rahatlıkla çözmüşlerdir. Sınava giren tüm öğrencilerimize geçmiş olsun diyerek girecekleri diğer sınavlarda başarılar diliyoruz. ” dedi.

Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil; ”Matematik – Geometri (LYS 1) oturumuna MF 1, MF 2, MF 3, MF 4, TM 1, TM 2,TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar katıldı. Önümüzdeki hafta bu sınava katılan adaylardan MF 1, MF 2, MF 3, MF 4 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar Fen Bilimleri (LYS-2) sınavına; TM 1, TM 2,TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar ise Edebiyat-Coğrafya 1 (LYS-3) sınavına katılacak. Eğer aday hem MF 1, MF 2, MF 3, MF 4 hem de TM 1, TM 2,TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek ise her iki oturuma da katılmak zorunda. Dolayısıyla LYS-1, hem MF hem de TM puanlarının oluşumunda tek başına yeterli değildir. Adayların önümüzdeki hafta yapılacak LYS-2 ve LYS-3 oturumlarını düşünmeleri, her iki oturumun sonucuna göre puanlarının ve sıralamalarının oluşacağını dikkate almaları gerekmektedir. Önümüzdeki bir haftayı öğrenciler yine deneme çözerek ve eksikliklerini kapatmaya çalışarak geçirmeliler.” şeklinde konuştu.

Uğur Hazırlık ÖSYS’den LYS-4-2014 Yorumları

Uğur Hazırlık ÖSYS Koordinatörü Gülay Hasdemir: “Sınava giren öğrencilerimizin ifadelerine göre 2014 LYS-4 soruları beklenenden farklı değil. Dikkatli okuma, okuduğunu anlama, yorumlama ve bilgiyle birleştirebilme yeterliliklerini ölçmeyi hedefleyen sorular olduğu anlaşılıyor. Tarih dersinde ayrıntı bilgilerin sorulduğunu, Coğrafya sorularının çok rahat yanıtlandığını ve güncel bilgileri kapsadığını ifade eden öğrenciler, Felsefe grubu sorularının oldukça uzun ve dikkatli okuma gerektirdiğini söylemişlerdir. Bu bilgiler ışığında öğrencilerin LYS niteliği ve kapsamına uygun sorularla karşılaştığını söyleyebiliriz. Öğrencilerimize bundan sonraki LYS sınavlarında ve hayatlarında başarılar dilerim.” dedi.

Uğur Hazırlık Tarih Bölüm Başkanı Ercan Türköz; “Sınav, müfredatımızla örtüşmektedir. Beklenen müfredat çerçevesinde sorular çıkmıştır. İlk Çağ’dan ya da İnkılap Tarihi’nden soru olması müfredat dışı olarak algılanmamalıdır. Kültür tarihi konusunda bu konular işlenmiştir. Dolayısıyla müfredat dışı değildir. Sınavda detay bilgilere yer verildiği anlaşılmaktadır. Örneğin Doğu Anadolu’da sahipsiz çocuklara yurt yapan komutan aşağıdakilerden hangisidir? Şeklindeki bir soru gerçekten detay bilgiye kanıttır.” dedi.

Uğur Hazırlık Coğrafya Bölüm Başkanı Davut Gürler; “Öğrencilerimizden edindiğimiz paylaşım ve izlenimlere göre LYS-4 Coğrafya-2 sorularının öğrenciler açısından çok da zorlayıcı olmadığı anlaşılmaktadır. Sorular ağırlıklı olarak beklendiği gibi 11. ve 12.sınıf müfredatı kapsamında hazırlanmıştır. 9. ve 10.sınıf konularından da sorular vardır. Müfredat dış soru sorulmamış, konu dağılımı dengeli ayarlanmıştır. Öğrencilerimizin haftaya yapılacak LYS-3 Coğrafya-1 sınavı için bu dağılımlar kapsamında, tekrar testleri ve denemeler çözmelerini öneririz.” dedi.

Uğur Hazırlık Felsefe Grubu Bölüm Başkanı Gülay Ataç; “Öğrencilerden aldığımız duyumlara göre, 2014 LYS-4’te Felsefe Grubu Testi’nde müfredat dışı soru bulunmamaktadır. Sorular doğrudan bilgi gerektiren ve ayrıntılı sorgulama yaptıran tarzdadır. Öğrencilerimiz, soruların uzun ve bilgiyi gündelik hayata uyarlayan bir dilde olduğunu belirttiler. Psikoloji, doğrudan kavram sorgulayan; Sosyoloji, yorum gücünü de irdeleyen; Mantık ise işlem gerektiren sorulardan oluştuğu, öğrencilerimizden aldığımız bilgiler arasındadır.” dedi.

Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil; “Sosyal Bilimler (LYS-4) sınavı, ilk sınav oturumu olması itibariyle öğrenci ve veliler için heyecanlı ve koşuşturmacalı geçti. Sınav soruları açıklanmasa bile öğrenciler bu sınavla ilgili gerek arkadaşları gerekse aileleriyle sınavla ilgili düşüncelerini olumlu ya da olumsuz paylaşmaktadırlar. Sınav süreci hala devam ettiğinden adayların bugün olan sınavın muhakemesini bir kenara bırakıp diğer sınavlarla ilgili zihinsel hazırlıklarını yapmaları gerekmektedir. Puan türlerinin oluşumunda her oturumun değerli ve önemli olduğu unutulmamalıdır. “ şeklinde konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR