BIST 10.172
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.424,90
GÜNCEL

2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Diyanet takvimi açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılına ait dini günler takvimini yayınladı. Milyonlarca çalışan ve öğrenci kesimin merakla araştırdığı bayram günleri belli oldu.

Kimileri aile ziyaretleri yapacak, kimileri ibadetlerini yerine getirecek, kimileri ise tatile gidecek. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Diyanet ile 2021 Ramazan Bayramı tarihi ve dini günler takvimi ile ilgili tüm detaylar…

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Müslümanların sabırsızlıkla beklediği Ramazan Bayramı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2021 13 Nisan'da başlayacak ve 12 Mayıs tarihinde son bulacak. 13 Mayıs'ta ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü idrak edilecek.

DİYANET 2021 RAMAZAN BAYRAMI TARİHİ VE DİNİ GÜNLER TAKVİMİ
Ramazan Başlangıcı - 13 Nisan Salı

Kadir gecesi - 8 Mayıs Cumartesi

Ramazan Bayramı Arifesi- 12 Mayıs Çarşamba

Ramazan Bayramı 1. Gün- 13 Mayıs Perşembe
Ramazan Bayramı 2. Gün- 14 Mayıs Cuma
Ramazan Bayramı 3. Gün- 15 Mayıs Cumartesi

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ
Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.