BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
GÜNCEL

2020'nin popüler diyetleri! ünlülerin uyguladığı sağlıklı kilo verme formülleri

İşte ünlülerin plajda rahat boy göstermesini sağlayan 2020'nin popüler diyetleri

Ünlüleri zayıflatan Ketojenik Diyet
Ketojenik diyet, karbonhidrat ve protein kaynaklarının oldukça kısıtlı olduğu ve diyet içeriğinin çok büyük bir kısmının yağlardan oluştuğu diyetler olarak tanımlanabilir. Normal sağlıklı beslenme planlarında kaçınılan pek çok besin türü, bu diyetlerde temel enerji kaynağı olarak tercih edilir. Yüksek yağ içeriği, düşük karbonhidrat ve protein içeriği nedeniyle bu diyetlerin uygulanması zor olup uzun süre devam ettirilmesi hem zorlayıcı hem de sağlık açısından riskli olabilmektedir.

Zone diyeti ile zayıflamak çok basit
Uzun vadede uygulanan bu diyet şekli önce yağ yakımı daha sonra da uzun ve sağlıklı bir yaşam vaat ediyor.
Zone diyeti; yağ yakımını en hızlı şekilde gerçekleştiren diyet olmasının yanı sıra, kronik hastalık riskini azaltmada da etkilidir. Her gün yeni moda olan diyetlerden farklı olan zone diyeti yaşam şeklinizi değiştirecek.
Zone diyeti;
- %40 karbonhidrat
- %30 protein
- %30 yağ

Akdeniz Diyeti (2 haftada 8 kilo)
Akdeniz diyeti, bol miktarda antioksidan-deposu meyveler, taze sebzeler, yüksek proteinli bakliyatlar ve yemişler, az yağlı etler ve sağlıklı yağlar içeren leziz ve sağlıklı bir beslenme kültürüdür.
Akdeniz mutfaklarında, yemeklerde ve salatalarda bol zeytin yağı kullanılır. Zeytin yağı hem antiinflamatuar hem de antioksidan içeren sağlıklı bir tekli doymamış yağ çeşidi olduğu için oldukça sağlıklıdır.

Dukan Diyeti (1 haftada 5 kilo)
Dukan diyeti dört aşamaya bölünmüş, yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı bir kilo verme diyeti çeşididir.
1. Atak evresi (1-7 gün): Diyete, sınırsız yağsız protein ve güne 1.5 yemek kaşığı yulaf yiyerek başlanır.
2. Seyir evresi (1-12 ay): Bir gün yağsız proteinler, günde 2 yemek kaşığı yulaf yiyerek, nişasta bulunmayan sebzeler yiyerek devam edilir.
3. Güçlendirme evresi (değişken): Sınırsız yağsız protein ve sebzeler, bazı karbonhidratlar ve yağlar, haftada sadece bir gün yağsız protein ve günde 2.5 yemek kaşığı yulaf kepeği.
4. Koruma evresi (belirsiz): Temel Konsolidasyon aşaması kurallarına uyulur, ancak ağırlık sabit kaldığı sürece kurallar gevşetilebilir. Yulaf kepeği günde 3 yemek kaşığına çıkartılabilir.