BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.417,66
GÜNCEL

2016 yılında hangi vergiler ödenecek?

Mart ayıyla birlikte vergi zamanı da geldi. Bu ay pek çok verginin ilk taksiti ödenecek. Bu vergilerin başında da Emlak Vergisi geliyor. Peki vergi ücretleri ne kadar? Nasıl ödenecek? İşte 2016 yılı vergi ücretleri...

2016 yılı vergi ödemeleri bu ya başlıyor. Buna göre ödenecek ilk vergi Emlak. Emlak Vergisi'ni taşınmazlar ödüyor. 

1 Mart'ta başlayan Emlak Vergisi ödemeleri ilk aşamada Nisan ve Mayıs aylarında da devam edecek. Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında gerçekleştirilecek.

MART AYINDA HANGİ VERGİLER ÖDENECEK?

- Mart'ta başlayan diğer bir ödeme ise Çevre Temizlik Vergisi. Bu vergiden sorumlu olanlar konut ve işyeri kullanıcıları. Konutlarda bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. İşyeri ve diğer yapılarda ise ödemeler belediyelerde gerçekleştiriliyor.

- Kira Gelir Vergisi, 2015 yılı içinde dairesini kiraya vererek gelir elde eden kişiler için geçerli. 2015 yılı içerisinde evini kiraya verenlerin kira geliri 3 bin 600 TL'den, işyerini kiraya verenlerin kira geliri 29 bin TL'den yüksekse kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İlk taksit ödemeleri için son tarih 25 Mart, ikinci taksitler ise Temmuz'da gerçekleştiriliyor.

- 2015'te evini satanlar değer artış kazancı vergisi ile karşılaşabiliyor. Ancak bu vergiyi, evini edinim tarihinden 5 yıl içerisinde satan kimseler ödüyor. Bu vergi için belirlenen istisna sınırı ise 11 bin TL.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR