BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
GÜNCEL

2016 TEOG tercihleri başladı

Öğrencilerin merakla beklediği TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? 2016 TEOG tercihleri bugün başladı. İşte TEOG tercihleri hakkında ayrıntılı bilgi...

2016 TEOG sonuçları açıklandı, Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) belli oldu. Peki TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? 2016 Lise tercihleri başlama tarihi ne zaman? İşte TEOG tercihleri hakkında ayrıntılı bilgi...

Öğrencileri ve velileri lise tercih ve kayıt heyecanı sardı. TEOG puanları aracılığıyla YEP puanları belli oldu, bu puanlara göre lise tercihleri yapılacak, peki lise tercih ve kayıt tarihleri ne zaman başlayacak? MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG tercihleri 15 Temmuz tarihinde başlayacak ve 25 Temmuz günü saat 17:00'a kadar devam edecek. Öğrenciler ve veliler tercihlerini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda yer alan okul kodlarına göre yapacak.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURU İŞLEMLERİ

Nakil işlemleri 3 dönem şeklinde gerçekleşecek ve YEP üstünlüğüne göre belirlenecek. Nakil işlemleri gerçekleştirme tarihleri şu şekilde belirlendi, 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos.

TERCİH KILAVUZU

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyon 200 bin öğrencinin 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapacağı liseye yerleştirme tercih işlemlerinin sorunsuz atlatılabilmesi için 44 soru ve yanıttan oluşan bir kılavuz hazırladı. Kılavuzda yer alan uyarılar ve öğrencilerin en çok merak ettiği bazı noktalar şöyle: Yerleştirme tercihleri “http://eokul.meb. gov.tr” adresinden yapılabilecek. Okul müdürlüğüne onaylatılmyan tercih yapılmamış sayılacak.

 25 OKUL İÇİN TERCİH YAPILABİLECEK

Öğrenciler en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Yetenek sınavlarında başarılı öğrenciler, güzel sanatlar veya spor liselerine 22 Temmuz’a kadar kayıt yaptırabilecek. Bu öğrenciler, TEOG puanıyla başka bir okula tercih de yapabilir. Ancak, bu tercihle yerleştirilmeleri halinde önceki kayıtları iptal olacak. 14 Temmuz’a kadar özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacak. Yerleştirme sonuçları 8 Ağustos’ta meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. ­Nakil başvuruları, 09-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR