BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

2016 TEOG sonuçları açıklanma tarihi

2016 TEOG sonuçları açıklanma tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvime göre TEOG sonuçları açıklanma tarihi. Adaylar sınav sonuçlarını nasıl öğrenecek? Yerleştirme puanı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

TEOG 2016 yerleştirme sonuçları açıklanma tarihi veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyordu. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG 2016 yerleştirme puanları (YEP) açıklanma tarihi belli oldu. TEOG tercihlerinde nelere dikkat etmek gerek? Detaylar memurhaber.com'da.

MEB TEOG Yerleştirme Puanları-YEP sonuçlarını 29 Haziran 2016 çarşamba günü açıklayacak. Öğrenciler ve veliler 2016 YEP ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı arıyordu. Beklenen açıklama MEB'den geldi. YEP sonuçları 29 Haziran 2016 çarşamba günü açıklanıyor.

TEOG SONUÇLARI 29 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Devlet liselerine giriş için tercihler ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacaklar.

TEOG LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?
Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak.

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR