BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
GÜNCEL

2016 ÖSYS tercih klavuzu yayınladı

ÖSYM, 2016 ÖSYS tercih klavuzunu yayınladı. Adaylar 2016 ÖSYS tercih klavuzuna haberimizden ulaşabilirler.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Tercih Klavuzu, ÖSYM tarafından adayların kullanımına açıldı. ÖSYS tercih klavuzuna memurhaber.com'dan ulaşabilirsiniz.

2016 ÖSYS tercih işlemleri, 26 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak ve 2 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek. 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanmıştır. Adayların tercih işlemi için 18 Temmuz 2016 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM'nin internet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekiyor. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Adaylar tercihlerini, 26 Temmuz - 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'ninhttps://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacak.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar.Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor. Adayların tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2016-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini görmeleri gerekiyor. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.trinternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecekler. "Tercih Süresi" tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamaz. Merkezimize gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Tercih işlemleri, 2 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekiyor. Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları bölümü (2 kısım halinde düzenlenmiştir) mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

2016-ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZU 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR