BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
GÜNCEL

2016 LYS sınavları ne zaman açıklanacak?

LYS sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. Peki 2016 yılı LYS sınav sonuçlarının açıklama tarihi ne zaman? İşte cevabı.

Milyonlarca adayı heyecanla beklediği 2016 LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. Henüz tüm oturumları tamamlanmamış olan LYS’nin sonuçları Temmuz ayında açıklanacak.

LYS sonuçları çok zaman almadan açıklanarak öğrencilere tercih dönemi için daha uzun bir zaman verilmeleri gerekir. LYS sonuçlarının ise açıklanması eski dönemlerde olduğu gibi uzunca bir dönem sürmez. Geliştirilen teknik araçların optik okuyucuları daha hızlı bir hizmet verdiği için LYS sonuçlarının açıklanması çok uzun zamanı almaz.

2016 LYS AÇIKLAMA TARİHİ

Bunun yanında LYS sonuçlarının ÖSYM ile ilgili yapılan açıklamalarda belirtilen LYS sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıklanması beklenmektedir. LYS sonuçları açıklandığında televizyonlardan, gazetelerden bu haberi görebilirsiniz. Sonrasında sizler de LYS sonucunuzu öğrenebilmek için ÖSYM sonuç açıklama sistemine giriş yapmanız yeterli olur. Sonrasında vatandaşlar bu konu ile ilgili tüm bilgilere sadece internete bağlı olarak kolayca öğrenebilirsiniz. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR