BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
KPSS

2016 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim başvuruları ne zaman?

2016 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim başvuruları başladı mı? KPSS başvuru tarihleri memurhaber.com'da.

2016 KPSS Ortaöğretim/Ön lisans sınav başvuruları ve KPSS hakkında ayrıntılı bilgi memurhaber.com'da.

Önlisans ve lise mezunları için KPSS başvuruları 9-24 Ağustos 2016'da yapılacak.  ÖSYM tarafından yapılmış olan duyurucu neticesinde 2016 yılının KPSS başvurularının başladığı ilan edildi. ÖSYM tarafından yapılan açıklama neticesinde ön lisans mezunlarına yönelik 22 Ekim 2016 tarihi için, yapılması planlana diğer sınavlara yönelik de 23 Ekim 2016 tarihi için başvuru işlemleri başlamış durumda.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Adaylar KPSS başvuruları için ilk olarak internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bir diğer yöntem ise Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav kayıt bürolarına giderek başvuru işlemlerini başlatmak da mümkün. Ancak hem internet sitesi üzerinden hem de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav kayıt büroları üzerinden yapılmış olan başvuruların hemen ardından adayların başvuruya dair ödenmesi gereken ücretleri yatırmaları gerekiyor. KPSS adayları başvuru ücretlerini en geç 25 Ağustos 2016 tarihinin mesai sonuna kadar bankaya yatırmaları gerekiyor. Aynı zamanda KPSS başvuruları ücretleri ilgili bankalara kredi kartı ile ya da banka kartı ile yatırılabiliyor.

ÖSYM tarafından yapılan duyuru neticesinde 2016 yılı orta öğretim ve ön lisans düzeyindeki KPSS bünyesindeki sınavların başvuru sürelerine dair herhangi bir erteleme ya da süreleri uzatma gibi bir esneklik yaşanmayacağı da ortaya konmuştur. Önceden uzatılan sınav süreleri ve tercih sürelerine karşılık böyle bir sürecin yaşanmayacağı yetkililer tarafından özellikle belirtilmiştir. Yine ÖSYM yaptığı açıklamanın sonucunda KPSS başvuruları konusunda özellikle belirtmiştir ki 24 Ağustos 2016 tarihinde ön lisans eğitimine dair diplomasını almış olan kişiler orta öğretim düzeyindeki adayları ilgilendiren ve orta öğretim düzeyindeki adayların alınacağı sınavlara hiçbir şekilde başvuru yapamayacaklardır. Aynı şekilde 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde lisans diploması alan kişiler de orta öğretim düzeyindeki adayları ilgilendiren sınavlara hiçbir şekilde katılamayacaklardır.

KPSS BAŞVURUSUNDA NELER GEREKİYOR?

Ön lisans mezunu ve orta öğretim mezunu adayların KPSS başvuruları yapmak için izleyecekleri süreçte ÖSYM tarafından yapılacak tüm duyuruları dikkatle incelemeleri ve buna göre hareket etmeleri gerekmektedir. Bu önemli noktalardan bir tanesi de fotoğraf konusudur. KPSS başvuruları sürecini gerçekleştirmek isteyen her adayın sınava başvurabilmek için ÖSYM’nin sisteminde bir adet fotoğraflarının bulunması gerekmektedir. Fotoğrafın en önemli özelliği ise 4 yıldan daha eski olmamalarıdır. Şayet ÖSYM sisteminde 4 yıldan daha yeni bir fotoğrafını bulunmuyor ise ya da sistemde hiçbir şekilde bir fotoğrafınız bulunmuyor ise bir Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav başvuru bürosuna giderek ilgili sisteme güncel fotoğrafınızı eklettirmeniz gerekmektedir. Başvuru işlemleri bu sürecin ardından çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Şayet son birkaç yıl içinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmiş olan bir sınava girdiyseniz sistem içerisinde fotoğrafınız güncel bir şekilde bulunacaktır ve bu sayede rahatlıkla KPSS başvuruları işleminizi hemen gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR