BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.493,20
MEMUR

2016 itfaiyeci maaşı ne kadar?

Toplu sözleşmeler sonucu devlet kadrosuna geçen 'itfaiyecilerin maaşı ne kadar oldu' sorusunun cevabı ve detayları haberimizde.

Yangın gibi çok hasarlı, can ve mal kaybının olduğu durumlara müdahale eden itfaiyecilerin 2016 maaşları ne kadar oldu? İtfaiyeciler toplu sözleşmeden yararlanabildi mi?

Yapılan toplu sözleşmelerde devlet kadrosunda olan itfaiyecilerde yararlandı. Yüzde 6 oranında yapılan zam 2016 yılında itfaiyecilerin maaşlarına yansıtıldı. Can güvenliğinin çok hassas noktalarda olduğu bir çalışma hayatı sürdüren itfaiyeciler 2016 yılında iki zamdan da yararlanabilecekler.

İTFAİYECİLERE ZAMMIN BELİRLİ BİR ÖLÇÜSÜ YOK

İtfaiyecilere yapılan zammın belirli bir ölçüsü yok. En düşük tutarın 2.900 TL, en yüksek tutarın 4.000 TL olduğu görüşmelerde bu değişken maaşın eklemeleri de konuşuldu.

Yaşanılan şehre, sosyal denge dağılımına, yol parasına ve yemek parasına göre değişkenlik gösteren maaşlarda aldığınız maaşın hangi şehirde olduğuna göre değişeceği bir durum var.

Eşleri çalışmayan itfaiyeciler için aile yardımı parası 174 TL olarak belirlendi. Temmuz ayında yapılacak ikinci zamdan da faydalanacak olan itfaiyecilerin yine aldıkları ücret yaşadıkları şehirlere göre değişecek. Bu zam oranlarının 2017 yılında değişkenlik göstermeyeceği belirtiliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR